Галић / Фото: Лазар Ружић
21/12/2021 u 21:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Галић: Не могу гарантовати да од 13. јануара неће важити строже мјере

Покушавамо да нађемо баланс између жеља грађана и могућности у односу на тренутну епидемиолошку ситуацију, истакао је он

Директор Института за јавно здравље (ИЈЗ) Игор Галић казао је вечерас у емисији "Рефлектор" на ТВ Вијести да је забрана новогодишњих концерата на отвореном дефинитиван став надлежних.

Галић је поводом нових епидемилошких мјера, које су данас представљене, а којима су олакшане неке досадашње мјере, подсјетио на смањен број новообољелих на дневној основи и смањен број хоспитализација и смртних исхода, али и рекао да је далеко од тога да су задовољни ситуацијом.

Предстојећи празници су, како је казао, окарактерисани као догађаји високог епидемиолошког ризика.

- Имајући у виду да наступа период када страхујемо од омикрон соја, прилично смо резервисани, не гледамо на то као да некога награђујемо или кажњавамо, покушавамо само да предвидимо ток догађаја. Покушавамо да нађемо баланс између жеља грађана и могућности у односу на тренутну епидемиолошку ситуацију - истакао је он. 

Рекао је да не може гарантовати да од 13. јануара неће важити строже мјере.

Галић је казао да затворени простори јесу већи ризик од ширења заразе, али да је у затвореним објектима знатно мањи број особа у односу на концертне догађаје на отвореном.

- Ми бисмо имали на десетине догађаја са високим ризиком, то је далеко већи ризик од затвореног простора гђе могу да се контролишу ковид потврде. Угоститељи имају своје обавезе које треба да испуне том приликом- закључио је Галић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:24