/ FOTO: GALIć - SKRINšOT RTCG
17/11/2023 u 09:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Galić: Provjeriti i moju odgovornost u slučaju falsifikovane diplome pomoćnice

Galić u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kaže da će na adekvatan način riješiti „vanrednu situaciju“ u kojoj je otkriveno da je njegova pomoćnica falsifikovala diplomu

Komentarišući informacije da je njegova pomoćnica falsifikovala diplomu, direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da, ko god je učinio neki prekršaj, treba da odgovara za to, javlja TVCG, prenosi portal RTCG.

Poručio je da treba provjeriti odgovornost institucija, pa i njegovu, ako, kako kaže, postoji.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je juče predmet povodom informacije da je pomoćnica direktora Instituta za javno zdravlje Miljana Pavličić godinama radila na odgovornim pozicijama sa falsifikovanim uvjerenjem o završenom Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, objavile su Vijesti.

Galić u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kaže da će na adekvatan način riješiti „vanrednu situaciju“ u kojoj je otkriveno da je njegova pomoćnica falsifikovala diplomu.

- Svakako da smo sproveli oo što je u našoj nadležnosti, svakako da raduje učestvovanje medija, NVO-a. To je pravi put kako državu možemo da postavimo na prave noge, da stignemo do zajedničkog cilja. A to su-evropske integracije - kazao je on.

On je istakao da je njegova koleginica zaposlena u Institutu od 2010. godine.

- Trenutno je na porodiljskom bolovanju. Ono što je u našoj nadležosti, mi ćemo uraditi. Već su započete procedure, provjere diploma svih zaposlenih. Vezano za ovaj slučaj, NVO su u okviru projekta tražile nama provjeru diploma svih rukovodećih zaposlenih i to je otprilike 20-ak ljudi uključujući direktore, načelnike. I mene su provjerili. Naše su diplome su u redu, a ostalo ćemo po procedurama dalje raditi - kazao je on.

On je naglasio da su zdravstvene ustanove pod stalnom provjerom. Istakao je da su svi podaci Instituta transparentni.

- Ukoliko se pronađe bilo šta sumnjivo, biće objavljeno. Ko god je učinio neki prekršaj, treba da odgovara za to -rekao je on.

Smatra da treba provjeriti odgovornost institucija i rukovodilaca u Institutu, pa i njegovu, ako, kako kaže, postoji.

- Možda je poljuljano povjerenje u Institut u tom smislu, ali da nema potrebe da se zbog jednog ovakvog slučaja, baca sjenka na rad 250 zaposlenih - kazao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:24