/ - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
28/04/2023 u 13:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

General Lazarević: Mladi muzičari da se pridruže orkestru Vojske

Načelnik GŠ je podsjetio na dugu i bogatu istoriju vojnog orkestra, koja datira još iz perioda Kralja Nikole, naglasivši da su vojni muzičari bili neizostavan dio borbe za slobodu naše zemlje

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigardni general Zoran Lazarević, ugostili su direktore crnogorskih osnovnih i srednjih muzičkih skola i predstavili orkestar Gardijske čete VCG.

- Načelnik GŠ je podsjetio na dugu i bogatu istoriju vojnog orkestra, koja datira još iz perioda Kralja Nikole, naglasivši da su vojni muzičari bili neizostavan dio borbe za slobodu naše zemlje. On je istakao da su pripadnici orkestra predstavnici Vojske, ali i države, te da  učestvuju u obilježavanju svih važnijih događaja crnogorske istorije- navodi se u saopštenju.

image
- FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE

Kako je naglasio, posebno je ponosan na njihovu saradnju sa nekim od najprestižnijih svjetskih vojnih orkestara, kao i da se posebno raduje zajedničkom koncertu muzičara Vojske Crne Gore i njihovih američkih kolega, koji je planiran za sredinu maja.

- General Lazarević pozvao je mlade muzičke talente da se pridruže orkestru i postanu dio Vojske Crne Gore, te da u gardijskoj uniformi svojim znanjem i vještinama doprinesu promociji svoje domovine. Prvi čovjek crnogorske vojne muzike, dirigent orkestra Gardijske čete, poručnik Milo Belević, gostima je predstavio članove orkestra, koji su  izveli neke od najpoznatijih vojnih, ali i savremenih popularnih numera- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 20:50