/ - FOTO: MORNARICA VOJSKE CRNE GORE
31/03/2023 u 14:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) General Lazarević: Mornarica jedan od prioriteta u daljoj modernizaciji Vojske

Posada Patrolnog broda P-105 “Durmitor” prikazala je svoje sposobnosti, koje uključuju artiljerijsko gađanje na moru, ali i tehnike i procedure u vanrednim situacijama

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević posjetio je Mornaricu Vojske Crne Gore. Posada Patrolnog broda P-105 “Durmitor” prikazala je svoje sposobnosti, koje uključuju artiljerijsko gađanje na moru, ali i tehnike i procedure u vanrednim situacijama na samom brodu, postupke spašavanja ljudi na otvorenom moru i pružanje medicinske pomoći.

image

FOTO: MORNARICA VOJSKE CRNE GORE

- FOTO: MORNARICA VOJSKE CRNE GORE

Komandant Mornarice, kapetan fregate Milan Jevtović, objasnio je kompleksnost izvođenja ovih zadataka, kao i dinamiku priprema za njihovu realizaciju.

image

FOTO: MORNARICA VOJSKE CRNE GORE

- FOTO: MORNARICA VOJSKE CRNE GORE

On je upoznao načelnika Generalštaba sa zadacima Odreda višenamjenskih brodova u čijem je sastavu brod “Durmitor”, ukazujući na prioritetne ciljeve koji su u komandama Odreda i Mornarice planirani za realizaciju tokom ove godine.

- General Lazarević je pohvalio posadu i komandanta broda „Durmitor“, kapetana korvete Slobodana Musovića, ističući profesionalizam i posvećenost u izvršavanju zadataka, kao i obučenost u primjeni složenih procedura. Naglasio je i predanost razvoju novih sposobnosti, o čemu posebno svjedoči formiranje bording tima koji se obučavao sa iskusnim kolegama iz savezničkih zemalja, među kojima su i marinci Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva- navodi se u saopštenju.

image

FOTO: MORNARICA VOJSKE CRNE GORE

- FOTO: MORNARICA VOJSKE CRNE GORE

Načelnik GŠ je kazao da je modernizacija Mornarice jedan od prioriteta dalje modernizacije Vojske Crne Gore, te da su Generalštab i Ministarstvo odbrane potpuno posvećeni tom cilju.

- On je izrazio zadovoljstvo zbog očekivane donacije četiri patrolna čamca od strane SAD, što će, kako je zaključio, značajno ojačati kapacitete Mornarice, posebno u pogledu kontrole crnogorskog dijela Jadranskog mora- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. jun 2023 19:30