/ - фото: МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ
26/10/2021 u 14:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Генерал Пешић на састанку Иницијативе ЦЕДЦ на нивоу политичких директора

Он је истакао значај оваквих регионалних иницијатива, које представљају снажан подстријек државама у унапрјеђењу демократских принципа

Генерални директор Директората за политику одбране, генерал-мајор Рајко Пешић, учествовао је на састанку политичких директора министарстава одбране земаља чланица иницијативе Одбрамбене сарадње земаља Централне Европе и земаља Западног Балкана (CEDC+) који је одржан у Тракошћану, у Републици Хрватској. 

Он је истакао значај оваквих регионалних иницијатива, које представљају снажан подстријек државама у унапрјеђењу демократских принципа, као и успјешном превазилажењу изазова и уједињавању одбрамбених капацитета. Генерал Пешић је потврдио чврсту оријентацију Црне Горе на путу ка чланству у Европској унији, као перспективи и гаранту регионалне и глобалне сигурности.

Са састанка је упућено охрабрење земљама региона да наставе са улагањем напора у правцу јачања регионалне сарадње и спровођења реформи. Акцентован је значај повећања утицаја ЦЕДЦ иницијативе у изградњи чвршћих веза међу земљама Западног Балкана у рјешавању заједничких безбједносних изазова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 06:20