Алексанадар Кларић са студентима Правног факултета / - IGOR SLJIVANCANIN
06/06/2022 u 13:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Генерални секретар Скупштине Црне Горе примио представнике студената Правног факултета

Врата парламента су отворена за све ваше иницијативе. Суштински је важно дати простор младима, како би они били ти који предлажу и креирају рјешења, који се питају, одлучују и покрећу теме, истакао је Кларић

Генерални секретар Скупштине Црне Горе Алексанадар Кларић примио је представнике студентске организације Правног факултета Универзитета Црне Горе АДАМАС. Током разговора размотрене су могућности снажније сарадње универзитетске јединице и парламента, те оквирно прецизирани потенцијални модели будућег партнерства. 

Наглашавајући да је Скупштина Црне Горе препозната као институција која вреднује снагу, енергију и прегалаштво младих генерација, генерални секретар Кларић је поручио да млади људи у црногорском парламенту имају снажног партнера, те изразио спремност да отварајући нека нова поглавља будуће сарадње, заједнички буду реализовани нови пројекти, иницијативе, али и дефинисана иновативна рјешења која би укључила непосредан, практичан ангажман високошколаца.

"Врата парламента су отворена за све ваше иницијативе. Суштински је важно дати простор младима, како би они били ти који предлажу и креирају рјешења, који се питају, одлучују и покрећу теме. Спремни смо да подржимо студентски активизам, препознајући га као замајц будућег напретка”, истакао је Кларић. 

Генерални секретар је упознао представнике студената са најзначајнијим пројектима, као и активностима   које су реализоване од почетка 27. Сазива Скупштине Црне Горе, те нагласивши да су резултати остварени у минулом периоду вредновани са релевантних домаћих и иностраних адреса, указао на важност иновативних технолошких рјешења која су црногорски парламент учинила конкурентним најразвијенијим европским представничким домовима.

Кларић је нагласио и да Скупштина Црне Горе у континуитету улаже у развој и едукацију људских ресурса, истичући професионализам скупштинкске Службе, као потенцијал, по коме је ова институција препозната.

Током састанка студентима је представљен и рад скупштинског Едукативног центра, те едукативног програма Демократске радионице „Барбара Прамер”, који црногорски парламент реализује у циљу подстицања  интересовања дјеце и младих за политику и демократске процесе, а посјета је била прилика и да студенти обиђу репрезентативне скупштинске салоне и сале, као и Пленарну салу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:53