Драган Ђуровић / - SCREENSHOT RTCG
13/07/2021 u 10:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Генерални секретар СУБНОР-а: Антифашизам jе наша крвна група

Црна Гора jе, када се враћала себи, увиjек побjеђивала. Тако jе било 13. jула 1941. Тако jе било 21. маjа 2006, тако ће бити и данас, jер Црна Гора се увиjек себи враћа, рекао jе Ђуровић

Генерални секретар СУБНОР-а и антифашита Црне Горе Драган Митов Ђуровић казао jе да антифашизам наша крва група, те да се Црна Гора кроз историjу увиjек враћала себи.

У Jутарњем програму ТВЦГ казао jе да jе 13. jул наjсвjетлиjа страница у новиjоj црногорскоj историjи, коjом се поносимо.

"Црна Гора jе, када се враћала себи, увиjек побjеђивала. Тако jе било 13. jула 1941. Тако jе било 21. маjа 2006, тако ће бити и данас, jер Црна Гора се увиjек себи враћа", рекао jе Ђуровић.

Он каже да се све миjењало на Балкану, у бурном времену у посљедње три децениjе, али да сви мораjу да знаjу, па и они коjи миjењаjу капе, да jе Црна Гора наша домовина.

image

Херојска Црна Гора

- SCREENSHOT RTCG

"Ово jе наjмања земља у коjоj jе био наjвећи устанак. Наша крвна група jе антифашизам", рекао jе Ђуровић.

Ниjе прилика, каже, да се присjећамо колико нема антифашизма у школама и уџбеницима, те колико jедан броj просвjетних радника коjи предаjу историjу, а коjи jе током ратног доба у окружењу дошао у Црну Гору, предаjу неку своjу историjу своjу.

"Неку историjу своjих снова, гдjе преовладава махом поражена идеологиjа. То никада неће проћи", jасан jе Ђуровић.

Подсjећамо, централна прослава поводом Дана државности биће одржана вечерас на Вирпазару, а на њоj ће говорити предсjедник државе Мило Ђукановић.

Пренос свечаности "Црна Гора хероjска" биће вечерас од 20 сати на Првом каналу ТВЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:59