Mark Brnović / - MARK BRNOVIć
26/09/2023 u 10:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Generalni tužilac Arizone održaće predavanje na Univerzitetu Mediteran

Mark Brnović (rođen 1966.) je pravnik i političar koji je 2015.godine izabran za 26. generalnog tužioca Arizone i tu funkciju obavlja do danas

Generalni tužilac Arizone, Mark Brnović održače u četvrtak u 12 sati na Univerzitetu Mediteran predavanje na temu "Vladavina prava i ekonomski razvoj Crne Gore".

- Mark Brnović (rođen 1966.) je pravnik i političar koji je 2015.godine izabran za 26. generalnog tužioca Arizone i tu funkciju obavlja do danas. Brnović nije samo državni tužitelj, već i predsjednik konferencije tužitelja zapadnih država SAD-a, što ga čini najviše rangiranim Amerikancem crnogorskog porijekla do sada u američkoj administraciji - saopštili su sa Univerziteta Mediteran.

Mark Brnović je, kako dodaju, za vrijeme svog mandata bio uključen  u  brojne aktivnosti koje su se odnosile na polje: cyber bezbjednosti, zaštite podataka i promovisanja finansijske tehnologije, zaštite potrošača, ponovno uvođenje smrtne kazne u Arizoni, zaštitu životne sredine, zaštitu principa “jedna osoba, jedan glas”, borbi protiv trgovine ljudima i brojne druge.  

- Pozivamo svu zainteresovanu javnost da prisustvuje gostujućem predavanju Generalnog državnog tužioca Arizone koje će se održati u Amfiteatru 102, na prvom spratu Univerziteta „Mediteran“ - naglašavaju oni.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 20:12