/ - ФОТО: ГИ Сачувајмо ријеке ЦГ
20/08/2021 u 21:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ГИ Сачувајмо ријеке: Умjесто раскида уговора имамо само нову привремену забрану

Да би се оваj проблем риjешио коначно а не привремено неопходно jе што хитниjе раскинути концесиjе коjе jе претходни режим закључио, додају у саопштењу

Мjесецима jе на снази привремена забрана на изградњу мХЕ у Речинама и Барама Краљским а данашња одлука инспекциjе jе заправо само jош jедна у низу одлука као потврда наших тврдњи и борбе за раскид уговора, наводи се у саопштењу ГИ Сачувајмо РИЈЕКЕ Црне Горе.

Да би се оваj проблем риjешио коначно а не привремено неопходно jе што хитниjе раскинути концесиjе коjе jе претходни режим закључио, додају у саопштењу.

– Поражаваjуће jе то што грађани у демократскоj Црноj Гори, држави коjа jе на вратима ЕУ, мораjу да подсjећаjу одговорне у државним институциjама за њихове надлежности и када jе у питању опис и одговорност њихових радних мjеста, посебно jер ти коjи би требали радити у корист грађана примаjу огромне плате коjе су итекако изнад стандарда већине грађана – додали су.

Из ГИ Сачувајмо РИЈЕКЕ Црне Горе позивају све одговорне институциjе у држави, посланике, Владу Црне Горе, да у што краћем року сви заjедно допринесу раскиду уговора коjи су штетни за све грађане Црне Горе, односно уговоре коjи уништаваjу природне ресурсе и богаства еколошке државе Црне Горе.

У супротном,кажу да се ускоро може очекивати интезивирање њихових активности на терену, jер су обећали да ће се борити до краjа свим легалним и легитимним средствима, закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 20:11