ГИ Сачувајмо Сињајевину / - фото: ГИ Сачувајмо Сињајевину
27/01/2022 u 17:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ГИ Сачувајмо Сињајевину: Апелујемо да се одлука о војном полигону поништи у што краћем року

Оваj jануарски марш jе порука да наша планина никада ниjе сама, ни у jедном годишњем добу, мjесецу, дану ни сату! - поручили су из ГИ Сачувајмо Сињајевину

Грађанска инициjатива Сачуваjмо Сињаjевину организовала jе данас протестни марш до локациjе Маргита код Савиних вода, у знак протеста и незадовољства што Влада Црне Горе упркос датом обећању jош увиjек ниjе поништила одлуку о воjном полигону на нашоj планини.

Они су казали да је њихова порука јасна, казавши да не постоjи препрека коjа ће их зауставити и омести у њиховој чврстоj намjери да сачувају и одбране Сињаjевину.

- Зима, љето, нас нико неће зауставити нити ћемо дозволити да нам ико уништава оно што нам jе природа дала, а преци оставили - казали су из Грађанске иницијативе Сачувајмо Сињајевину. 

image

ГИ Сачувајмо Сињајевину

- фото: ГИ Сачувајмо Сињајевину

- На Маргити смо 2020. протестовали 51 дан и одбранили планину од првог покушаjа бомбардовања наших пашњака. Наши протести и активности су се наставиле и излазак на Маргити у jануару jе сада већ традиционална активност. Оваj jануарски марш jе порука да наша планина никада ниjе сама, ни у jедном годишњем добу, мjесецу, дану ни сату! Наша Сињаjевина jе нас подигла и одхранила, а таj дуг ми морамо вратити тако што ћемо jе и животом бранити од бомби и било коjег другог уништавања. Само здрава и сачувана Сињаjевина, коjа храни Црну Гору, напаjа нас водом и чистим ваздухом, jе гарант безбедности свих нас - поручуjе из ГИ Сачуваjмо Сињаjевину.

image

ГИ Сачувајмо Синњајевину

- фото: ГИ Сачувајмо Синњајевину

Истакли су да је њихов апел и данас и сваког дана да Влада, тренутна или будућа, поништи одлуку о воjном полигону у што краћем року како не би радикализвали њихову борбу за Сињаjевину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 09:17