Meho efendija Martinović / - MEHO EFENDIJA MARTINOVIć
13/10/2023 u 14:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glavni imam za Boku Kotorsku i Budvu poručio: Čitavom svijetu je potrebna ljubav i mir

Sa tom željom da u svetoj zemlji umjesto svetog rata zavlada sveti mir sa ovog mubarek mjesta u ovom mubarek danu upućujem iskrene dove sa svim prisutnim ovdje vjernicima u Boko Kotorskom zalivu, kazao je efendija Martinović

Glavni imam za Boku Kotorsku i Budvu Meho ef. Martinović tokom održavanja molitve je kazao da je Palestina veoma važna za muslimane jer se u njoj nalazi Jerusalim, prva kibla muslimana i mjesto Poslanikovoga a.s uzdignuća, noćnog putovanja (miradža).

- U Palestini se nalazi i džamija el Aksa koja je treća džamija po svetosti poslije Kabe i  Poslanikove džamije. Palestina je zemlja vjerovjesništva, zemlja uspomena. Allah je u Kur‘anu na mnogo mjesta opisao berićetnom govoreći o Abrahamu - Ibrahimu a.s. ON kaže "I spasismo i njega i Luta u zemlju koju smo za ljude blagoslovili" (el Enbija 71). Čitavom svijetu je potrebna ljubav, mir - poručio je imam tokom molitve.

Sa tom željom da u svetoj zemlji umjesto svetog rata zavlada sveti mir sa ovog mubarek mjesta u ovom mubarek danu upućujem iskrene dove sa svim prisutnim ovdje vjernicima u Boko Kotorskom zalivu. Allahu Svemogući, osnaži nas da u vremenu nemorala budemo moralni, da u vremenu nevjere imamo vjeru, da u vremenu licemjerja budemo iskreni i predani Tebi, poručio je glavni imam za Boku Kotorsku i Budvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:24