/ Фото: Приватна архива
12/07/2021 u 18:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Градоначелник Новог Сада са Царевићем: Братске односе ћемо подићи на већи ниво

Састанку присуствовали и Комненовић и Отовић

Предсједници општина Будва и Тиват Марко Царевић и Жељко Kомненовић, те предсједник СО Херцег Нови Жељко Отовић, састали су се са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем и договорили још јачу сарадњу и нове пројекте.

Kако наводе, тема је првенствено била кандидатура Боке Kоторске за европску пријестоницу културе 2028.године.

- Нови Сад као европска пријестоница културе 2022. је спреман да подијели све што имамо и знамо. Не кажем да смо најпаметнији али то што знамо желимо да подијелимо са нашим пријатељима, и то је сад већ вишедеценијска сарадња са Будвом, док ћемо Kомненовић и ја ћемо ускоро потписати и формално протокол о сарадњи Тивта и Новог Сада, а позвао сам и Ивана Отовића да посјети наш град - поручио је градоначелник НС.

Састанком је задовољан и први човјек Будве Царевић.

- Свакако прва и основна тема је подршка пројекту Будва- европска пријестоница културе 2028.године. То је пројекат који је јако значајан за афирмацију Боке и културног насљеђа које није мало. Поред несумњиве подршке, ту су и теме из економске сарадње и пуно је могућности у том смислу. Тако да ћемо у наредном периоду имати пуно пројеката на којима ће радити, и свакако на подизању братских односа на још већи ниво, што смо и обећали грађанима - казао је Царевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 22:07