OŠ ”Štampar Makarije” / - SRđA BOLJEVIć
28/11/2023 u 20:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Grupa roditelja: Skandalozna podrška direktoru škole "Štampar Makarije", ankete za djecu degutantnog sastava

Ovim putem molimo Ministarstvo prosvjete da se preispita rad direktora potpisnika kojima očigledno nije interes dijete, koje treba da je u centru pedagogije, nauke, nastave, obrazovanja i vaspitanja - navode roditelji

Kao roditelji djece koja se školuju u obrazovnom sistemu želimo da reagujemo i stanemo u zaštitu zakona i propisa kao i ljudskog razuma povodom pisma podrške direktoru škole "Štampar Makarije" Novici Gačeviću od pojedinih direktora škola sa podrucja Podgorice, Danilovgrada i Tuzi, pri čemu je Zavod za školstvo pravovremeno reagovao na reagovanje i pismo podrske Gačeviću, saopštila je grupa roditelja čiji đaci pohađaju ovu školu.

- Naime, smatramo skandaloznim da direktori podržavaju kolegu za ankete koje su degutantnog sastava i nijesu ni za pomenut ni u kojem mediju a ne da se iste plasiraju djeci osnovnoškolskog uzrasta, koje su neprimjerene vulgarne i nepedagoške - kažu roditelji.

Kako ističu, isti direktori, potpisnici podrške na neprimjeren način se obraćaju Ministarstvu prosvjete i Zavodu za školstvo potpuno neutemeljeno i bez validnih razloga sve u cilju da anuliraju posljedice koje mogu proisteci iz skandaloznog anketiranja, koje može imati štete po djecu u skladu sa njihovim uzrastom.

- Tacno Zavod navodi u današnjem reagovanju da ankete nijesu u skladu sa ciljevima osnovnog obrazovanja i vaspitanja, pa mi kao roditelji podržavamo stavove i mišljenja kako Zavoda za školstvo tako i Ministarstva prosvjete.

Aktiv direktora OŠ Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i Zete: Nepravedno nas optužuju, ministarstvo diskredituje

Ovim putem molimo Ministarstvo prosvjete da se preispita rad direktora potpisnika kojima očigledno nije interes dijete, koje treba da je u centru pedagogije, nauke, nastave, obrazovanja i vaspitanja - navode roditelji.

Njima su, izgleda, očigledno drugi interesi u pitanju pa zato i zgražavaju javnost svojim neprimjerenim pismom podrske.

- Molimo i predsjednika Vlade Milojka Spajica da se preispita rad svih direktora potpisnika podrske - navodi grupa roditelja iz Podgorice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 07:24