Prezentacija Nacionalnog akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu 2023- 2024. / - VLADA CG
28/02/2023 u 11:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Harasani: Intenzivnije otvarati javnu upravu i slušati glas građana

Moramo nastaviti intenzivnije da otvaramo javnu upravu, slušamo glas građana, digitalizujemo naše usluge, ali i da podržimo sve grane vlasti da budu dio ove inicijative, kazao je zamjenik generalnog sekretara Vlade

Zamjenik generalnog sekretara Vlade Crne Gore Ilir Harasani govorio je danas na predstavljanju Nacionalnog akcionog plana (2023-2024) Partnerstva za otvorenu upravu, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Harasani je istakao da Crna Gora ima priliku da ubuduće na bolji način koristi reformski potencijal članstva u ovoj inicijativi.

„Moramo nastaviti intenzivnije da otvaramo javnu upravu, slušamo glas građana, digitalizujemo naše usluge, ali i da podržimo sve grane vlasti da budu dio ove inicijative”, kazao je zamjenik generalnog sekretara Vlade.

On je podsjetio da je u mandatu 43. Vlade, po prvi put, obezbijeđen prenos sjednica Vlade kao dodatni doprinos unapređenju transparentnosti rada javne uprave.

Na skupu je upućen poziv predstavnicima nevladinog sektora da se prijave na poziv za članstvo u Operativnom timu Parnerstva za otvorenu upravu (OGP).

Na prezentaciji NAP-a govorili su Maka Mashveliani, rezidentna programska menadžerka NDI i Dragiša Janjušević, državni sekretar u Ministarstvu javne uprave.

Crna Gora je članica inicijative Partnerstva za otvorenu upravu od 2012. godine. Aktivni status u OGP Crna Gora je ponovo stekla 20. novembra 2018. godine, nakon što je Vlada Crne Gore usvojila Nacionalni akcioni plan za sprovođenje inicijative. Krajem 2022. godine Vlada je usvojila NAP za period od 2023-2024 godine.

NAP-a za period 2023-2024 godine je dokument od strateške važnosti za jačanje kapaciteta za vođenje procesa dobrog upravljanja i sprovođenje reformi koje se bave prioritetima građana, uz konsultacije i saradnju s civilnim društvom. Kroz aktivnost i mjere iz NAP-a, u okviru pet tematskih okvira planirano je 20 mjera, obaveza i 68 aktivnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. jun 2023 08:45