Са једне од многобројних акција / - Млади за Космет
12/07/2021 u 22:47 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ХОК „Млади за Космет” за пола године дистрибуирао помоћ у вриједности од 13.000 еура

Из овог хуманитарног клуба су се захвалили свим добротворима и приложницима и да позвали све људе који су у могућности да подрже њихов рад и у наредном периоду како би до краја године премашили прошлогодишње донације и олакшали живот нашем народу на Косову и Метохији

Хуманитарни омладински клуб „Млади за Космет” је у претходних пола године дистрибуирао помоћ од преко 13.000 eурa.

Како подсјећају из овог хуманитарног клуба, у јануару су донирали 2.000 еура Народној кухињи „Мајка девет Југовића” која функционише при Епархији рашко-призренској и косовско-метохијској.

–  Такође, јануарске донације, у износу од 550 еура, су прикупљене за санирање штете у Епархији горњокарловачкој насталој приликом земљотреса у Хрватској. Током фебруара, са 2.000 еура, помогнуте су двије породице на Косову и Метохији чија је имовина страдала приликом поплава, а новац је утрошен за обнову кућа и покућства – наводе из овог хуманитарног клуба.

„Млади за Космет” су са износом од 270 еура помогле вртић у Ораховцу, гдје су средства била неопходна за регистрацију возила које служи за потребе поменутог вртића, док су са 100 еура помогли Ленки Тот, дјевојчици из Осојана којој је новац био потребан за операцију очију.

– Мартовске донације су биле намијењене за манастир Брњак на сјеверу Косова и Метохије. Ова акција је успјешно реализована у сарадњи са ПБ „Ђурђевац” из Будве, па су игуманији и сестринству средства у износу од 5.500 еура уручена у априлу. Такође, том приликом смо са прилогом од 100 еура и лаптопом помогли породицу Станић – истичу из ове организације.

Током априла па све до Васкрса прикупљани су прилози за обнову цркве Св. Николе у Призрену (Рајкове цркве) у коју сврху је сакупљено 1.650 еура.

– У јуну је наша организација по седми пут организовала хуманитарни фудбалски турнир „Куп Св. Марка” на ком су учествовале 32 екипе и чији је приход традиционално намијењен за Народну кухињу МЦП која функционише при Храму Христовог васкрсења у Подгорици. Ове године за народне кухиње прикупљено је 1.700 еура – наводе из ХОК „Млади за Космет”.

Из овог хуманитарног клуба су се захвалили свим добротворима и приложницима и да позвали све људе који су у могућности да подрже њихов рад и у наредном периоду како би до краја године премашили прошлогодишње донације и олакшали живот нашем народу на Косову и Метохији.

– Подсјећамо да је у току акција за манастир Девине воде, која траје до краја јула, па апелујемо да уплатом на жирорачун  510-93398-79 или путем paypal сервиса Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. помогнете овај манастир. Нема предаје – поручују из ове организације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 23:15