Unsplash, ilustracija / - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
23/01/2022 u 16:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хрватски епидемиолог обjаснио зашто имате све симптоме, али немате корону

Епидемиолог Рончевић поменуо је и нешто што jе многима од нас донекле мистериjа, а то jе како резултат теста покаже да смо негативни на корону уколико имамо све симптоме

Хрватски епидемиолог Добрица Рончевић jе говорећи о тренутноj ситуациjи у држави и пандемиjи корона вируса генерално, поменуо и нешто што jе многима од нас донекле мистериjа, а то jе како резултат теста покаже да смо негативни на корону уколико имамо све симптоме.

Рончевић поjашњава да поред корона вируса и грипа коjи су заступљени у Приморско-горанскоj жупаниjи у коjоj jе он главни епидемиолог чест случаj су и неке друге облике грипа.

- Те прехладе, могу да изазову сличну клиничку слику као код короне, а jедан од симптома jе и респираторни синцициjски вирус (РСВ) коjи након почетних, акутних симптома, као што су зачепљен нос, главобоља и цурење из носа, зна да проузрокуjе кашаљ коjи може траjати дужи временски период - каже Рончевић, а преноси Клиx.ба.

Додаjе да ни у условима коjи нису пандемиjски наши здравствени системи немаjу могућност анализирања и тестирања на разне врсте вируса, поготово не често, па тако многи и остаjу "испод радара".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:56