/ Foto: UCG
12/11/2022 u 10:02 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Humanitara akciјa studenata i profesora FLU: Prodaјu svoјe slike zbog bolesne dјece

Sva prikupljena sredstva od prodaje predmeta na aukciji biće uplaćena Fondaciji "Budi human". Početna cijena najvećeg broja prezentovanih umjetničkih djela kretaće se u okviru od 100 do 300 eura, navode iz Studentskog parlamenta

Studentski parlament će u ponedјeljak, 14. novembra, organizovati humanitarnu akciјu na koјoј će se umјetnička dјela studenata i profesora Fakulteta likovnih umjetnosti naći na aukciјi i od čiјe će prodaјe novac biti uplaćen Fondaciјi "Budi human" za liјečnje dјece. Iz SPUCG navode da, kao krovna studentska organizacija, za jedan od osnovnih ciljeva ima obogaćivanje studentskog života i iskustva za vrijeme studija svih studenata Univerziteta Crne Gore, te u tom cilju organizuje veliki broj kulturnih, zabavnih, sportskih i humanitarnih aktivnosti u kojima učešće uzimaju studenti, ali i ostatak akademske zajednice.

– U susret Međunarodnom danu studenata, Studentski parlament sprovodi niz aktivnosti, a jedna od njih je i humanitarna aukcija koja će se održati 14.11.2022. (ponedjeljak) sa početkom u 18 časova, u Plavoj sali Rektorata Univerziteta Crne Gore. Predmet aukcije biće umjetnička djela profesora i studenata Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore. Sva prikupljena sredstva od prodaje predmeta na aukciji biće uplaćena Fondaciji "Budi human". Početna cijena najvećeg broja prezentovanih umjetničkih djela kretaće se u okviru od 100 do 300 eura. Svi prisutni će dobiti katalog koji sadrži prezentaciju predmeta na aukciji, a događaj će biti upotpunjen prigodnim muzičkim programom i koktelom. Ideja je da na jednom mjestu okupimo uspješne poslovne ljude, akademsku zajednicu, studente i ostalu zainteresovanu javnost, koja će biti u prilici da licitira i kupi umjetnička djela profesora i studenata Fakulteta likovnih umjetnosti. Bila bi nam čast i zadovoljstvo da svi zaintresovani uzmu učešće na ovom događaju – navode iz Studentskog parlamenta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:45