MMR vakcina / - SHUTTERSTOCK
24/02/2023 u 10:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

I ovog vikenda vanredna vakcinacija MMR vakcinom

Virus malih boginja se vrlo lako širi sa zaraznih na osjetljive osobe, i to najčešće putem vazduha, preko kapljica koje nastaju prilikom kašljanja i kijanja ili direktnim kontaktom sa nosnim ili ždrelnim sekretom zaraženih osoba, navode iz Doma zdravlja

Dom zdravlja Glavnog grada u okviru organizacione jedinice "Izabrani doktor za djecu" sprovodiće u danima vikenda (25. i 26. februara 2023.) u prostorijama Doma zdravlja “Nova Varoš” vanredna vakcinaciju MMR vakcinom.Roditelji i staratelji čija djeca nisu imunizovana, mogu se javiti u intervalu od 9 do 17h bez prethodnog zakazivanja termina.

Iz Doma zdravlja podsjećaju da su male boginje akutno, zarazno, virusno oboljenje koje izaziva virus malih boginja. Rizik inficiranja virusom morbila imaju osobe koje nisu preležale male boginje ili nisu vakcinisane protiv malih boginja. Morbili se uglavnom smatraju bolešću dječeg uzrasta, ali se mogu javiti u bilo kom životnom dobu, kod nevakcinisanih i osjetljivih osoba.

-Virus malih boginja se vrlo lako širi sa zaraznih na osjetljive osobe, i to najčešće putem vazduha, preko kapljica koje nastaju prilikom kašljanja i kijanja ili direktnim kontaktom sa nosnim ili ždrelnim sekretom zaraženih osoba - navode iz Doma zdravlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 06:26