/ ervin ibrahimović
20/11/2023 u 09:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović čestitao Dan Sandžaka: Antifašističko opredjeljenje put ka zajedničkoj budućnosti

Danas su nam upravo poruke zajedništva i antifašizma posebno važne u sve naglašenijim pokušajima da se fašizam kao pošast savremenog doba, u skrivenim i neskrivenim formama, ponovo vrati kao ideja političkog djelovanja i okupljanja, naveo je on

Povodom obilježavanja 20. novembra, Dana Sandžaka, lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović uputio je čestitku svim građanima, institucijama i organizacijama, koje proslavljaju ovaj dan.

- U znak sjećanja na osnivanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS) u Pljevljima 1943. godine, svim građanima čestitam 20. novembar – dan osnivanja ZAVNOS – a i Dan Sandžaka.Ovo je prilika da se prisjetimo dana kada su građani Sandžaka u vrlo teškim okolnostima 1943. godine iskazali svoje jasno antifašističko opredjeljenje, jedinstvo i riješenost da u multietničkom skladu ne samo budu na strani istinskog civilizacijskog dobra, već da se za to dobro bore, žrtvujući sve što su mogli žrtvovati. Danas su nam upravo poruke zajedništva i antifašizma posebno važne u sve naglašenijim pokušajima da se fašizam kao pošast savremenog doba, u skrivenim i neskrivenim formama, ponovo vrati kao ideja političkog djelovanja i okupljanja.Naša je obaveza da se danas, kao što su to uradili naši preci 1943. godine u Pljevljima, udružimo oko ideje stvaranja zajedničke, prosperitetne budućnosti i ideje zajedničkog suprotstavljanja svim vidovima fašizma koji razaraju svaku poru građanskog društva i uništavaju ideju univerzalne jednakosti ljudi.Ubijeđen da je duh ZAVNOS – a i danas jednako prisutan u većini građana Pljevalja, Sandžaka i cijele Crne Gore, još jednom svima čestitam ovaj pomena vrijedan dan, građanima Pljevalja i Dan opštine Pljevlja, uz poziv da zajedno, okupljeni oko istinskih vrijednosti čovječanstva, gradimo našu bolju budućnost- naveo je Ibrahimović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. februar 2024 21:36