/ FOTO: VLADA CG
30/01/2023 u 14:46 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović obišao polaznike obuke za provjerivače i revizore bezbjednosti puteva

Podatak da je na našim putevima u prošloj godini poginulo 73 lica i teško povređeno 548 lica, a 2407 lakše povređenih, dodatno nas podsjeća na neophodnost konstantnog i zajedničkog rada svih nadležnih subjekata u državi

U periodu od 23. januara do 1. februara, u organizaciji Ministarstva kapitalnih investicija, a u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta Crne Gore i uz finansijsku podršku Evropske banke za obnovu i razvoj u Podgorici se održava druga obuka za provjerivače i revizore bezbjednosti puteva.

- Predavači na obuci su bili eminentni stručnjaci iz oblasti projektovanja puteva, kao i revizije i provjere bezbjednosti puteva iz Republike Slovenije, tj.  profesori sa Univerziteta u Ljubljani i Mariboru Tomaž Tollazzi, Goran Jovanović, Marko Renčelj i Rober Rijavec, kao i profesor sa Mašinskog fakulteta u Podgorici, Boško Matović- navodi se u saopštenju.

Profesori su prenijeli znanja bazirana na evropskom zakonodavstvu kroz direktive koje regulišu oblast bezbjednosti putne infrastrukture.

- Polaznike obuke je obišao ministar kapitalnih investicija, gdin Ervin Ibrahimović, i tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo kvalitetom same obuke i zainteresovanošću velikog broja polaznika i posvećenošću unaprijeđenju stanja bezbjednosti puteve i kroz sticanje i usvajanje novih znanja- navodi se u saopštenju.

Ministar je istakao da ova obuka predstavalja jedana u nizu aktivnosti Ministarstva kapitalnih investicija koje nastoji da svojim radom i posvećenošću ovoj temi, da dobar primjer, kao i da koordinisanim radom sa drugim subjektima, kao što je Mašinski fakultet, doprinese unaprijeđenju bezbjednosti saobraćaja na putevima.

- Podatak da je na našim putevima u prošloj godini poginulo 73 lica i teško povređeno 548 lica, a 2407 lakše povređenih, što Crnu Goru svrstava na samo začelje država Evrope, dodatno nas podsjeća na neophodnost konstantnog i zajedničkog rada svih nadležnih subjekata u državi- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. mart 2023 22:14