Цетиње, полиција / - Фото: Новости
06/09/2021 u 13:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Игманска иницијатива осуђује поступање полиције на Цетињу

Додатно, како кажу, повод за прекомjерну примjену силе био jе наводни бачен “молотовљев коктел” коjи нико од присутних грађана, медиjа али ни полициjских камера ниjе забиљежио

Инициjатива за регионалну сарадњу Црне Горе – Игманска инициjатива осуђуjе прекомjерну употребу сузавца и гумених метака на Цетињу, коjома jе суспендовано остваривање основних људских права на слободу окупљања и слободу изражавања, поручено је у саопштењу.

– Спрегом носиоца државне власти и jедне вjерске заjеднице коjоj jе дат статус државне Цркве, што jе супротно Закону о слободи вjероисповjести, без жеље за диjалогом и компромисом, демонстрирана jе гола сила на штету грађана Цетиња, чак и оних коjи ниjесу били активни учесници протеста – додају у саопштењу.

Додатно, како кажу,  повод за прекомjерну примjену силе био jе наводни бачен “молотовљев коктел” коjи нико од присутних грађана, медиjа али ни полициjских камера ниjе забиљежио. То додатно подражва сумљу да jе “цетињски сценарио” био унаприjед планиран и организован са циљем тоталне покривености града сузавцем и тиме елиминисања комплетног становиштва Цетиња из централног диjела града.

Све ово захтjева да се у свим случаjвима насиља како против демонстраната, тако и над службеницима полициjе, преузму радње сходно закону и без селективног приступа и политички монтираних поступака. У супротном, поставиће се озбиљно питање не само безбjедности грађана Црне Горе и начина на коjи они могу оставаривати своjа основна права и слободе, већ и стварних мотива и намjера актера догађаjа на Цетињ, закључују у саопштњу из Игманске иницијативе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 00:07