/ - foto: Srđan Boljević
18/05/2023 u 16:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

IJZ i Dom zdravlja potpisali memorandum o poslovnoj-tehničkoj saradnji

Saradnja će se zasnivati na principima partnerstva, transparennosti, odgovornosti i međusobnog informisanja, kaže se u saopštenju

Direktori Instituta za javno zdravlje (IJZ) i Doma zdravlja (DZ) Podgorica, Igor Galić i Danilo Jokić, potpisali su memoranduma o poslovnoj-tehničkoj saradnji te dvije zdravstvene ustanove.

Kako je saopšteno iz podgoričkog DZ-a, memorandum je usaglašen na osnovu obostrano iskazanog interesa da se nastavi i konkretizuje pozitivna saradnja koja je započeta tokom pandemije koronavirusa, u cilju njenog unapređenja.

„Saradnja će se zasnivati na principima partnerstva, transparennosti, odgovornosti i međusobnog informisanja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je razlog potpisivanja memoranduma i saradnja na edukaciji kadrova angažovanih u DZ i IJZ, razmjena informacija o planovima, programima, aktivnostima, kao i zajedničko ucešće u izradi i prijavi projekata u cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite.

Iz DZ-a su ocijenili da će primjenom memoranduma biti unaprijeđena saradnja sa IJZ-om.

„Ojačeće se zdravstveni kapaciteti i proširiti znanja u oblasti medicine, a sve u cilju benefita za bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu građana Glavnog grada“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:52