/ Фото: Срђан Бољевић
07/02/2022 u 15:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ИЈЗ: Неће бити попуштања мјера, вакцинишите се

Дневни ниво оболијевања је и даље висок тако да опуштања не треба да буде, поручили су из ИЈЗ.

Услови за додатно попуштање мјера у борби против новог корона вируса у Црној Гори се још увијек нијесу стекли, саопштили су из Института за јавно здравље (ИЈЗ). 

Како су подсјетили, актуелне мјере су на снази до 18. фебруара.

- Више пута смо нагласили да, уколико епидемиолошка ситуација буде додатно повољнија, може се деси да мјере буду додатно либерализоване и прије овога рока. Уколико услови буду испуњени и прије 18. фебруара, благовремено ћемо о томе, као и увијек, информисати јавност- додају у саопштењу. 

Наводе да је након пораста броја новообољелих који је регистрован крајем прошле године, као и у првој седмици јануара ове године, услиједио пад у броју новорегистрованих случајева у посљедње четири седмице.

- Тако да је број новообољелих у посљедње двије седмице мањи за око 50 одсто у односу на предходне двије недјеље. Без обзира на овај податак дневни ниво оболијевања је и даље висок тако да опуштања не треба да буде. Још једном апелујемо на грађане да се вакцинишу уколико то нијесу учинили, или ако им је прошло пет мјесеци од посљедње дозе вакцине приме и трећу бустер дозу- закључују из ИЈЗ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:59