/ - ИЈЗ илустрација
16/11/2021 u 15:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ИЈЗ: Преминула једна особа, 520 новопозитивних

До 15.00 часова пријављен је опоравак код 616 пацијената

Из Института за јавно здравље саопштено је да су након новог пресјека регистровали још 520 новопозитивних случајева на вирус корона и да је преминула још једна особа.

-  Институт за јавно здравље Црне Горе користи прилику да још једном апелује на грађане да се вакцинишу. Сви преминули, од посљедица КОВИД-19 инфекције, млађи од 50 година били су невакцинисани. Свакодневно смо свједоци леталнх посљедица КОВИД-19 инфекције којима у највећој мјери подлијежу невакцинисане особе. Ово је апел да се вакцинација више не одлаже- истакли су из ИЈЗ.

ДИСТРИБУЦИJУ НОВОПОЗИТИВНИХ СЛУЧАJЕВА ПО ОПШТИНАМА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЈЕ.

- Лабораторије Института за јавно здравље Црне Горе, друге јавне и приватне лабораторије које се баве дијагностиком инфекције новог коронавируса су током јучерашњег дана  завршиле анализу и ИЈЗЦГ доставиле резултате за 3.200 узорака на нови коронавирус- речено је из ИЈЗ. 

Током јучерашњег дана ИЈЗЦГ су пријављена четири смртна исхода повезана са SARS-CoV-2 инфекцијом из општине Подгорица, 65 година старости. Укупан број преминулих повезаних са КОВИД-19 инфекцијом у Црној Гори од почетка пандемије је 2.217.

ТРЕНУТНО АКТИВНЕ СЛУЧАЈЕВЕ ПО ОПШТИНАМА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЈЕ.

До 15.00 часова пријављен је опоравак код 616 пацијената.

Узимајући у обзир све новооткривене случајеве као и број опорављених, укупан број тренутно активних случајева КОВИД-19 у Црној Гори износи 4.554. Од почетка епидемијских дешавања (март 2020. године) укупан број регистрованих случајева инфекције новим корона вирусом у Црној Гори је 152.931.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 11:30