ИЈЗ: Радионице о значају раног откривања рака дебелог цријева и дојке / - ФОТО: ИЈЗ
27/02/2022 u 09:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ИЈЗ: Радионице о значају раног откривања рака дебелог цријева и дојке

Из ИJЗ-а су рекли да су радионице намиjењене општоj популациjи, здравственим радницима, невладином сектору и локалним властима

Институт за jавно здравље (ИJЗ) организоваће промотивно едукативне радионице у осам црногорских градова, у склопу проjекта Превенциjом и раним откривањем до ефикасниjег лиjечења рака дебелог цриjева и рака доjке – ОН ТИМЕ.

Из ИJЗ-а су казали да ће прва радионица бити организована у Тузима у уторак, у десет сати, у сали Скупштине општине Тузи.

Како су навели, на промотивном догађаjу ће Мобилни тим Института одржати предавања и дати савjете и одговарати на питања присутних о превенциjи и значаjу раног откривања рака дебелог цриjева и рака доjке.

Из ИJЗ-а су рекли да су радионице намиjењене општоj популациjи, здравственим радницима, невладином сектору и локалним властима.

- С обзиром на епидемиолошку ситуациjу и важеће мjере, ограничен jе броj учесника и обезбиjеђен jе зоом линк путем коjег ће грађани моћи да прате предавања. Линк ће бити доступан на веб страници Општине Тузи и ИJЗ-а - каже се у саопштењу..

Промотивно едукативне радионице биће одржане и у Даниловграду, Никшићу, Бару, Улцињу, Херцег Новом, Подгорици и на Цетињу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:35