/ ILUSTRACIJA FOTO: SRĐA BOLJEVIĆ
27/12/2023 u 09:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Infuzione i špric pumpe Centru za neonatologiju od anonimnog donatora

KKCG želi da izrazi poštovanje i iskrenu zahvalnost anonimnom donatoru čiji je nesebičan gest podrške omogućio nabavku ove opreme

Centra za neonatologiju Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dobio je od anonimnnog donatora infuzione i špric pumpe, ukupne vrijednosti preko 6.000 eura. U pitanju je medicinska oprema koja se koristi u svakodnevnom radu sa našom najvulnerabinijom katogorijom pacijenata.

- Podsjećamo da se u Centru za neonatologiju, liječe prijevremeno rođena djeca kao i djeca iz visoko rizičnih (patoloških) trudnoća iz cijele Crne Gore. Ovi mališani zahtijevaju, pored visokokvalitetnog stručnog kadra, dvadesetčetvoročasovni monitoring i nadzor i savremenu medicinsku opremu. Donacija ima posebnu vrijednost jer su infuzione i špric pumpe neophode za precizno doziranje lijeka- navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, KKCG želi da izrazi poštovanje i iskrenu zahvalnost anonimnom donatoru čiji je nesebičan gest podrške omogućio nabavku ove opreme.

"Uvjereni smo da će donacija imati pozitivan uticaj na sve ljude dobre volje, a našem osoblju olakšati svakodnevni rad sa malim borcima. Još jednom iskazujemo iskrenu zahvalnost anonimnom donatoru na ovom plemenitom činu", zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:13