Са састанка са израелским амбасадором / МОД
19/10/2021 u 20:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ињац: Донациjа медицинских средстава доказ дугогодишњег пријатељстава Израела и Црне Горе

Министарка jе нагласила да се досадашња сарадња наjвише заснивала на пољу воjне индустриjе, али да има простора за даље продубљивање на другим пољима од обостраног значаjа

Министарка одбране др Оливера Ињац састала се данас са амбасадором Израела у Црноj Гори, Њ.Е. Jахелом Виланом.

Министарка jе истакла добру билатералну сарадњу Црне Горе и Израела, нагласивши да Црна Гора, као пуноправна НАТО чланица, тежи унапређењу билатералне одбрамбене сарадње, како са савезничким земљама, тако и партнерима. Ињац jе истакла да Црна Гора и Израел баштине дугогодишње приjатељске односе, а да jе доказ истих недавна донациjа медицинских средстава, у борби против вируса ковид-19, коjом jе Израел jош jедном доказао да jе кредибилан партнер Црне Горе. Она jе нагласила да се досадашња сарадња наjвише заснивала на пољу воjне индустриjе, али да има простора за даље продубљивање исте на другим пољима од обостраног значаjа. У том контексту, Ињац jе истакла да jе потписани Меморандум о разумиjевању одлична платформа за даље развиjање сарадње између два министарства. 

Вилан jе истакао да су односи двиjе државе на пољу одбране на веома завидном нивоу. Такође, исказао спремност Израела за продубљивање билатералне сарадње на свим нивоима са Црном Гором.

Саговорници су се сагласили да ће се у наредном периоду и даље посвећено радити како би се одбрамбена сарадња продубила, на обострану корист.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 17:18