Оливера Ињац и Том Саито на састанку / - фото: Министарство одбране
24/06/2021 u 13:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ињац: Jачање сарадње са Jапаном у области одбране

Ињац jе упознала саговорника са приоритетима у раду Министарства и казала да ће наша земља наставити да доприноси очувању глобалног мира и безбjедности

Црна Гора ће наставити да доприноси очувању глобалног мира и безбjедности кроз ангажман припадника Воjске у оквиру међународних мисиjа, а унапређење система одбране jедан jе од националних приоритета Црне Горе, истакла jе министарка одбране Оливера ињац на састанку са изаслаником одбране Jапана на нерезидентноj основи, пуковником Тому Саитом, коjи борави данас у наступноj посjети Министарству одбране Црне Горе.

Министарка Ињац честитала jе пуковнику Саиту именовање на позициjу изасланика одбране уз очекивање да ће одбрамбена сарадња Црне Горе и Jапана током његовог мандата бити интензивирана.

Како истичу у саопштењу Министарства, Ињац jе упознала саговорника са приоритетима у раду Министарства и ВЦГ и информисала га да ће наша земља наставити да доприноси очувању глобалног мира и безбjедности.

Пуковник Саито jе исказао задовољство поводом данашњег сусрета и нагласио да ће се у наредном периоду заложити за унапређење билатералне сарадње двиjе земље у области одбране.

Састанку jе присуствовао и одлазећи изасланик одбране Jапана, пуковник Минео Jамагучи, коjи се захвалио на одличноj сарадњи са Министарством одбране Црне Горе и изразио увjерење да ће Црна Гора, као и до сада имати подршку Jапана за даљи напредак у развоjу Воjске Црне Горе.

Пуковнике Саита и Jамагучиjа jе примио и начелник Генералштаба Воjске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић. Саговорници су размиjенили мишљења о потенциjалнноj будућоj сарадњи оружаних снага Црне Горе и Jапана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:28