/ фото: Управа за инспекцијске послове твитер
18/09/2021 u 17:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Инспекција контролисала ковид потврде: Запечаћена три објекта

Издато је 10 прекршајних налога у вриједности од 6.050 еура из свих области надзора које контролише Туристичка инспекција

У четвртак и петак вече Туристичка инспекција спровела је акцијеску контролу угоститељских објеката у Никшићу, када је обиђено 46 угоститељских објеката објеката и утрврђено 11 неправилности.

- По питању контроле епидемиолошких мјера, поднесено је три кривичне пријаве јер угоститељи нису обезбиједили лице које ће контролисати ковид потврде (вакцинисана лица, ПЦР тест не старији од 72 сата и да од прележаног вируса није просло висе од 180 дана, ни мање од 14 дана, брзи антигенски тест не старији од 48 сати)- саопштено је из Управе за инспекције послове.

Покренут је и један захтјев за покретање прекршајног поступка због непоштоања епидемиолошке мјере Министарства здравља, а односи се на неношење маски од стране запослених у угоститељском објекту.

- Међу кажњеним субјектима надзора су и три угоститељска објекта која су запечаћена јер нису имала одобрење за обављање угоститељске дјелатности, а из истог разлога једном објекту је изречена мјера забране рада (у том објекту се обављају и друге дјелатности па га није законски могуће запечатити). У овој акцији издато је 10 прекршајних налога у вриједности од 6.050 еура из свих области надзора које контролише Туристичка инспекција- наводе саопштењем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:25