АСК агенција / - Портал
22/11/2023 u 14:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Institucije sistema potvrđuju zakonitost rada ASK

Uporne opstrukcije i pokušaji da se integritet institucije dovede u pitanje, neće pomjeriti fokus Agencije da odgovorno vrši svoje zakonske nadležnosti i u punoj mjeri doprinosi snaženju pravne države i ispunjavanju preporuka iz poglavlja 23 pristupnih pregovora sa EU, navode u saopštenju

Uporne opstrukcije i pokušaji da se integritet institucije dovede u pitanje, neće pomjeriti fokus Agencije da odlučno, odgovorno i posvećeno vrši svoje zakonske nadležnosti i u punoj mjeri doprinosi snaženju pravne države i ispunjavanju preporuka iz poglavlja 23 pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, saopštili su iz Agencije za sprečavanje korupcije.

- Afirmacija i promocija principa vladavine prava u temeljima su djelovanja Agencije za sprječavanje korupcije (ASK). Potvrde da je rad Agencije zasnovan na zakonu stižu i od institucija sistema, koje poštujemo i u koje duboko vjerujemo - dodaju u saopštenju.

Kako navode, u tom svijetlu doživljavaju i odluku Komisije za žalbe, koja je 7. novembra 2023. godine potvrdila rješenja o raspoređivanju službenika ASK i utvrđivanju fiksnog dijela zarade.

"Taj akt nadovezao se na odluku Komisije od 14. septembra, kojom je potvrđeno Rješenje o suspenziji zaposlenog Dušana Drakića, bivšeg načelnika Odsjeka za sprovođenje mjera kontrole finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja, koje je uslijedilo zbog procjene da bi njegovo prisustvo štetilo interesu i narušilo integritet institucije."

- Podnošenje neosnovanih inicijativa za pokretanje disciplinskih postupaka protiv svojih kolega, zaposlenih u Agenciji, od strane suspendovanog službenika, tumačimo kao skidanje maske i razotkrivanje stvarne prirode njegovih aktivnosti usmjerenih ka narušavanju atmosfere u kolektivu i ugrožavanju radnih procesa, i dokaz ispravnosti odluke o privremenom udaljenju sa rada - zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 14:51