/ - TO: UNSPALSH - NATHAN DUMLAO AVAILABLE FOR HIRE
05/04/2024 u 13:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Investicije u djecu ubrzaće ispunjavanje kriterijuma za članstvo u EU

Investicije u djecu ubrzaće ispunjavanje kriterijuma za članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji (EU), poručeno je sa sastanka ministra finansija Novice Vukovića sa šefom predstavništva UNICEF-a, Huanom Santanderom.

Vuković se danas sastao se Santanderom, koji završava svoj mandat u Crnoj Gori, i zahvalio mu na izvanrednom doprinosu koji je dao na čelnoj poziciji UNICEF-a u Crnoj Gori, prenosi MINA.

Santander je, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, kazao da je Vlada najveći i najvažniji investitor u obrazovanje, zdravstvo, socijalnu i dječju zaštitu.

Prema njegovim riječima, budućnost djece Crne Gore, prije svega, zavisi od odluka Vlade da dovoljno sredstava iz državnog budžeta ulaže u te oblasti − za djecu i porodice.

-Investicije u djecu ubrzaće ispunjavanje kriterijuma za članstvo Crne Gore u EU - kazao je Santander.

Vuković je rekao da je u fokusu Vlade upravo adekvatno kreiranje socijalne politike, odgovarajuća socijalna zaštita i racionalna raspodjela sredstava po tom osnovu.

- Naglasio je i da će Ministarstvo finansija prilikom planiranja budžeta za 2025. godinu, poseban akcenat staviti i na takozvani dječiji budžet - kaže se u saopštenju.

Na sastanku je saopšteno da će uskoro biti imenovan novi šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.

U međuvremenu će, kako se navodi, tim UNICEF-a predvoditi Sabina Žunić, zamjenica šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.

- Santander će rad u UNICEF-u nastaviti na poziciji zamjenika direktora za javna partnerstva, u sjedištu tee organizacije u Njujorku - dodaje se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:28