Prvi Eko vrtić ”Bambino” / - DEJAN LOPICIC
18/05/2023 u 12:46 h
PROMOPROMO
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

IRF podržao prvi Eko vrtić u Crnoj Gori

Mališani u Crnoj Gori imaju mogućnost da svoje prvo iskustvo u kolektivu dožive kao njihovi vršnjaci u Norveškoj, bez TV ekrana, u prirodi

Prvi Eko Vrtić “Bambino otvoren je u Podgorici uz finansijsku podršku Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore. Riječ je o malom porodičnom biznisu koji se pretvorio u mjesto koje obožavaju djeca i roditelji. Jedna od osnivačica i vaspitačica u vrtiću je Nataša Kalezić koja poručuje da svaki kvalitetan i održiv projekat kreće sa realizacijom uz dobru finansijsku podršku.

“Od samog našeg osnivanja, od samog starta, rekli smo da u našem vrtiću nema mJesta za tv ekran. Znači televizor uopšte nije prisutan. Okrenuti smo najviše prirodi djeteta. Cilj nam je da dijete što više okrenemo prirodi, da osjeti koliko je lijepa naša planeta i šta sve treba da uradimo za nju.  Mišljenja sam da mali ljudi mogu dati veliki doprinos kada porastu”, kazala je Kalezić.

Ova školaska ustanova je uz finansijsku podršku Investiciono-razvojnog fonda uspjela da proširi svoje kapacitete i napravi jedinstveno mjesto za mališane ne samo u Podgorici, već i u Crnoj Gori. U dvorištu vrtiću imaju plastenik gdje mališani provode značajno vrijeme.

image

Prvi Eko vrtić "Bambino"

- DEJAN LOPICIC

“Tu je naš plastenik gdje sadimo biljke. Omiljena biljka nam je trenutno jagodica. Pratimo njen rast i razvoj. Pazimo je, čuvamo, njegujemo, a volimo da joj i pjevamo”, kaže Kalezić.

Vrtić “Bambino” ove godine slavi pet godina rada, a napravljen je po norveškom modelu. Zahvaljujući podršci IRF-a, nijesu prošireni samo prostorni kapaciteti, već je povećan i broj zaposlenih. Pet ih je više u odnosu na prvi dan kada su počeli sa radom.

“Moramo napomenuti da smo svi zajedno prošli jedan turbulantan period za vrijeme korone, koji nas je zadesio na samom početku. Ustanova je na stabilnim pozicijama, u smislu redovan otplate postojećih kredita i u smislu kadrovske službe”, kaže Vesna Vuković jedna od vaspitačica.

Plan im je, kaže Vuković, da u budućnosti izgrade još jedan vrtić, a prva adresa za finansijsku podršku biće im IRF.

“Ova investicija nam može pružiti mogućnost da još više unaprijedimo naše usluge i pružimo bolje uslove djeci, koja su povjerena našoj brizi”, zaključila je Vuković.

image

Prvi Eko vrtić "Bambino"

- DEJAN LOPICIC
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:12