/ фото: Врховно тужилаштво
02/07/2021 u 14:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ивановић изабрана за предсједницу Удружења тужилаца

В.д. Врховног државног тужиоца Дражен Бурић честитао је тужитељки и истакао значај чињенице да је Удружење добило предсједницу која ће, својим знањем, искуством као и моралним предводити удружење

На Скупштини Удружења државних тужилаца државна тужитељка Врховног државног тужилаштва Ђурђина Нина Ивановић изабрана је за предсједницу Удружења.

В.д. Врховног државног тужиоца Дражен Бурић честитао је државној тужитељки и истакао значај чињенице да је Удружење добило предсједницу која ће, својим знањем, искуством као и моралним и етичким квалитетима предводити удружење у реализацији Статутом прокламованих начела и циљева.

- Државно тужилаштво, чини се више него икада, изложено је покушајима јавних притисака и дискредитације, који могу негативно утицати, како на функционисање саме државнотужилачке организације, тако и на перцепцију друштва и грађана о њеном раду” - оцијенио је Бурић.

Бурић је навео да државно тужилаштво, као орган, мора учинити све да очува своју самосталност и кроз законито, савјесно и етично поступање државних тужилаца настави да доприноси остваривању владавине права-

-Као врхунског циља савремених демократских друштава и додао да је “управо самосталност један од кључних изазова у раду државног тужилаштва. Иако се реторички сви слажу са поштовањем државнотужилачке самосталности, ипак се у дефинисању тог термина, у пракси, јављају недоумице и неразумијевања, некада случајне, а некада и оне друге- навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:08