Ivanović i Kuban / - FOTO: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA
18/06/2024 u 11:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ivanović-Kuban: Evropska integracija doprinosi sveukupnom razvoju Crne Gore

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Filip Ivanović sastao se u Podgorici sa Tilmanom Kubanom, poslanikom njemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i članom Odbora za EU poslove u Bundestagu, a u fokusu razgovora bili su ključni vanjskopolitički prioriteti i dosadašnji rezultati rada 44. Vlade.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vansjkih poslova,  ministar Ivanović je kazao da Crna Gora izuzetno cijeni dosljednu podršku SR Njemačke evropskoj perspektivi i reformama na putu ka članstvu u EU.

- Ocijenio je da evropska integracija podstiče sveukupni razvoj i značajno utiče na kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta, kao i veće interesovanje i priliv stranih direktnih investicija. Govoreći o naporima ka boljoj povezanosti sa susjedima i partnerima, ministar Ivanović je istakao da Crna Gora ima potencijal da privuče veliki broj, kako njemačkih, tako i drugih stranih turista - dodaje se u saopštenju.

Kuban je potvrdio snažnu podršku Crnoj Gori, kao predvodnici na evropskom putu, istakavši da bi njeno punopravno članstvo u Evropskoj uniji bilo podsticajno i ohrabrujuće za ostale države regiona. Ocijenio je da postoji potencijal za snažnije povezivanje Crne Gore i Njemačke u brojnim oblastima, naročito ekonomiji.

Ivanović - Norman: Dobijanje pozitivnog IBAR-a bilo je važna prekretnica

Na sastanku je bilo riječi i o drugim, aktuelnim unutrašnjim, regionalnim i globalnim prilikama.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jul 2024 15:53