Симон Ивезај / - ДПС
20/07/2021 u 11:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ивезаj: Амандмани Општег закона о образовању и васпитању као декор бесмислу реформи у образовању

Данас jе разриjешен директор JУ СМШ „25. маj“ у Тузима Бехар Никаj, који jе циjењена нестраначка личност коjу jе локална заjедница jедногласно подржала у тенденциjама да настави руковођење овом установом, каже Ивезај

Освjежило и у Тузима. Смиjењен нестраначки директор, коjи jе покренуо више проjеката него што jе Општина Тужи од смjене власти. „Деполитизациjа по дубини“, скривени договори Албанске алтернативе са Владом, за коjу у jедном тренутку jавно кажу да jе фашистичка, затим као да jе састављена да све ради против припадника мањинских народа у Црноj Гори, док се члановима локалне заjеднице у Малесиjи очи засипаjу политиканском прашином о добрим реформским промjенама, каже Симон Ивезаj, одборник ДПС-а у Скупштини општине Тузи.

Данас jе разриjешен директор JУ СМШ „25. маj“ у Тузима Бехар Никаj.

- Бехар Никаj jе циjењена нестраначка личност коjу jе локална заjедница jедногласно подржала у тенденциjама да настави руковођење овом установом. Риjеч jе о младом локалном предузетнику, са богатим радним искуством, коjе ниjе стекао захваљуjући своjим родбинским и политичким везама, него управо своjим мукотрпним радом. Зато су грађани у његовом раду и залагањима, видjели будућност JУ СМШ „25. маj“ - каже Ивезај.

Бехар Никаjа ће наслиjедити Линдон Ђељаj коjи jе у више наврата био одборник заступаjући интересе Албанске алтернативе, али jе био и на високим државним функциjама.

- Смиjењен jе Бехар Никаj, коjи jе за вриjеме свог мандата JУ СМШ „25. маj“ позиционирао као центар добре европске праксе у процесу стицања мултикултуралних и демократских компетенциjа. Директор, коjи jе без компромиса радио на промоциjи добре сарадње са локалном и европском заjедницом. Броj европских проjеката коjе имплементира JУ СМШ „25. маj“ у Тузима jе завидан и за веће владине ресоре, али ниjе довољан jер jе Бехар Никаj нестраначка личност и ниjе партиjски ухљеб „по дубини“. Такав директор jе смиjењен циркуларним рjешењем. Ово jе случаj у коjем jе jедан човjек своjим непрестаним, нестраначким радом, завриjедио разрjешење jер нема политичку припадност - истиче Ивезај.

Формула деполитизациjе се огледа, истиче, и у избору некадашњег државног секретара Министарства jавне управе у Влади Црне Горе коjи jе делегиран испред Албанске алтернативе да буде вjесник процесу деполитизациjе школства.  "Лично, Линдон Ђељаj, jе наставник коjи посjедуjе професионалне квалитете – али у овом случаjу га jе препоручила искључиво политичка припадност и таjни политички договори, наизглед, политичких неприjатеља".

- Министарка четири ресора, коjа из дана у дан доказуjе да не жели или не зна да руководи и са jедним ресором квалитетно и у оквирима закона коjи самостално без jавних расправа и социjалног диjалога доноси, успиjева и на овом примjеру доказати да од образовне реформе креира механизам за задовољавање ускопартиjских интереса.

Наjбољи судиjа jе грађанин, коjи ће на првим сљедећим изборима знати да суди о оваквим потезима - каже одборник ДПС-а у Скупштини општине Тузи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:52