Лалошевић и Братић / - Портал Дан
25/09/2021 u 09:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Из Братићкиног ресора поручили: Имамо писане доказе против Лалошевића

О неодговорном и незаконитом понашању г. Лалошевића смо сазнали када су из Савjета Европе, у партнерском духу остварили комуникациjу директно са министарством

Нажалост, свjедочимо неспретном покушаjу обмане црногорске jавности, jер, умjесто да се господин Лалошевић припреми за поступак пред надлежним државним органима, посебно након извjештаjа независне ревизиjе, сугерише да Министарство просвjете, науке, културе и спорта ниjе радило своj посаонаводе из овог министарства.

- Господин Лалошевић упорно потенцира да jе покушавао да оствари комуникациjу са Владом Црне Горе. Очигледно jе нешто пермутовао, комуникациjу са њим jе тражила  WADA, Свjетска антидопинг агенциjа, коjоj мjесецима ниjе одговарао на меjлове, па jе морала заобилазним каналима да оствари контакт са властима у Црноj Гори. WADA не доноси одлуке преко ноћи. Разлог овакве реакциjе од стране Свjетске антидопинг агенциjе ниjе само због измjена Закона о спорту, jер да jесте давно би овакву одлуку намjерили да донесу, пошто се измjене Закона чекаjу од 2018. године. Разлог jе што г. Лалошевић у току свог мандата ниjе доставио попуњени упитник за 2020. годину и што WADA ниjе имала никакву комуникациjу са Управом за спорт и младе - наводе из МПНКС-а.

У мејловима коjе има министарство од WADA се наводе имена запослених из Управе са коjима су покушавали да остваре контакт и датуми када су заказивани састанци на коjе се нико ниjе поjавио.

- Г. Лалошевић зна да имамо писане доказе за све наведено. О неодговорном и незаконитом понашању г. Лалошевића смо сазнали када су из Савjета Европе, у партнерском духу остварили комуникациjу директно са министарством. Дакле, чињеница jе да некадашње Министарство спорта и младих, као и Управа за спорт и младе  у континуитету ниjесу испуњавали законом предвиђене обавезе у односу на политику антидопинга. Такође, чињеница jе да сада имамо директну комуникациjу са Свjетском антидопинг агенциjом и Савjетом Европе, са коjом jе упознат и господин Лалошевић, током састанка одржаног почетком августа - наводе из ресора Весне Братић.

Како у случаjу WADA, тако и у случаjу процедуре око конкурса и расподjеле новца, тврде да се спортом руководило нестручно и незаконито.

- Сада jе пред нама проблем коjи морамо риjешити, због црногорских спортиста и државе Црне Горе. Надамо се да ће управо кадровска промjена на челноj позициjи резултирати позитивним исходом.

Желимо jош jедном да нагласимо да се МПНКС неће бавити политиканством, „ратом саопштењима“ и сл, jер ни у jедном контексту никада нисмо поменули ни jедну партиjу владаjуће већине, па чак ни г. Лалошевића лично, већ искључиво његов рад. Али разумиjемо његов осврт на поjедине личности из министарства, jер jе немоћан пред доказима и пред истином. Исто би реаговали и да jе овакве пропусте направио било коjи наш сарадник. МПНКС на челу са Министарком проф. др Весном Братић, много пута до сада jе  доказало да за нас нема недодирлjивих и да свако мора да зна колику одговорност имамо према градjанима и држави Црноj ГорИ.  МПНКС се више неће оглашавати по овоме питању, нити пресуђивати било коме, за то постоjе надлежни органи Црне Горе коjима смо по њиховом захтjеву доставили документациjу и коjи ће дониjети своj коначни суд наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:52