/ - УРА
14/09/2023 u 15:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iz Ministarstva ekologije nestao djelovodnik, slučaj prijavljen policiji

Novaković Đurović je, kako se ističe u saopštenju, pokrenula mjere utvrđivanja odgovornosti u samom ministarstvu.

Iz pisarnice Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma nestao djelovodnik iz 2022. godine (za period 23.11. – 31.12. 2022.) u koji se upisuju predmeti Direktorata za inspekcijski nadzor, odnosno građevinske inspekcije, saopšteno je iz resora Ane Novaković-Đurović.

Ona je slučaj prijavila policiji i sada očekuju pokretanje postupka. Novaković Đurović je, kako se ističe u saopštenju, pokrenula mjere utvrđivanja odgovornosti u samom ministarstvu.

- Kako građani/ke svakodnevno dolaze u prostorije ministarstva, te se značajan broj njihovih dokumenata odnosi upravo na ovu djelatnost ministarstva, važno nam je da o ovom pitanju budu pravovremeno i objektivno informisani. Pokrenute su mjere utvrđivanja odgovornosti u resoru. Riječ je o djelovodniku vezanom za inspekcijski nadzor, i imam osnova da sumnjam da je dokument ukraden kako bi se onemogućilo adekvatno funkcionisanje ministarstva u ovoj oblasti. To može odgovarati različitim strukturama, uključujući i kriminalne, jer se na ovaj način usporavaju aktivnosti inspekcijskog nadzora ali i naš cjelokupan rad - saopštila je Novaković-Đurović.

Rekla je da ne želi da prejudicira ishod postupka i da vrlo brzo očekuje epilog ove situacije.

- Sa tim u vezi, sačekaćemo završetak postupka i obavijestiti javnost o ishodu. Kako bi se preduprijedile slične situacije, osim utvrđivanja odgovornosti, razmatramo i uvođenje rigoroznih, pa i nepopularnih mjera kontrole zaposlenih i stranaka, ukoliko i to bude potrebno - zaključila je Novaković-Đurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:57