ДУШКО КНЕЖЕВИЋ / - ФОТО: РТЦГ
24/06/2022 u 10:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izabran arbitar u arbitražnom postupku Atlas grupe i Duška Kneževića protiv Crne Gore

Arbitražni postupak je započet zbog kršenja Međunarodnog ugovora između Crne Gore i Republike Kipar o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, a koji propisuje u ovom slučaju primjenu arbitražnih pravila UNCITRAL, navode iz knacelarije Vuksanovića

Obaviješteni smo, od strane londonske advokatske kancelarije Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr LLP sa kojom sarađujemo u postupku investicione arbitraže koju su Atlas Grupa i Duško Knežević pokrenuli protiv Crne Gore, da je u tom postupku izabran arbitar, saopšteno je iz advokatske kancelarije Miloša M. Vuksanovića iz Podgorice.

- Prema UNCITRAL arbitražnim pravilima, to ostavlja rok od 30 dana Crnoj Gori da izabere svog arbitra, a u slučaju da to ne uradi, Stalni arbitražni sud u Hagu će preduzeti korake u cilju biranja arbitra za Crnu Goru - navode iz kancelarije.

Pravni tim Atlas Grupe i dr Duška Kneževića su 1. decembra 2020. godine poslali Zahtjev za arbitražu, čime je pokrenut arbitražni postupak protiv Vlade Republike Crne Gore, a radi naknade štete. Arbitražni postupak je započet zbog kršenja Međunarodnog ugovora između Crne Gore i Republike Kipar o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, a koji propisuje u ovom slučaju primjenu arbitražnih pravila UNCITRAL, navode iz knacelarije Vuksanovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:38