Зграда УЦГ / -уцг
26/05/2022 u 18:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изабрани декани Филолошког и Електротехничког факултета

Како је саопштено из УЦГ, дужност декана обављаће у периоду од ове до 2025. године

Управни одбор (УО) Универзитета Црне Горе (УЦГ) изабрао је Игора Лакића за декана Филолошког факултета и реизабрао Сашу Мујовића за декана Електротехничког факултета у другом мандату.

Како је саопштено из УЦГ, дужност декана обављаће у периоду од ове до 2025. године.

Наводи се да су оба декана именована на предлог вијећа матичних факултета и уз позитивно мишљење ректора УЦГ Владимира Божовића.

Лакић је редовни професор и досадашњи вршилац функције декана на Филолошком факултету.

Био је на позицији продекана за наставу од 1995. до 2004. и декана од 2004. до 2012. године Института за стране језике.

Предсједник је Друштва за примијењену лингвистику, Удружења конференцијских преводилаца Црне Горе и члан Комитета експерата за регионалне и мањинске језике у Савјету Европе у Стразбуру.

Аутор је монографија, уџбеника, као и бројних радова објављених у међународним и домаћим монографијама и часописима, укључујући и часописе на СЦИ, А&ХЦИ и Сцопус листама.

Мујовићу је то други мандат на Електротехничком факултету.

Из УЦГ су казали да су Мујовићев први мандат обиљежиле бројне активности успостављања сарадње са кључним црногорским компанијама из области енергетике и ИЦТ-а, реконструкција и осавремењавање амфитеатара, сала, лабораторија и кабинета у згради техничких факултета, углавном уз подршку донација алумниста факултета, као и интензивна научна и пројектна активност особља.

Како су навели, на данашњој сједници констатован је и престанак мандата актуелном декану Економског факултета Николи Миловићу, којег ће на тој функцији наслиједити Мијат Јоцовић.

Додаје се да је покренут нови поступак за избор декана Факултета за спорт и физичко васпитање.

Радом Института за напредне студије координираће Ирена Оровић, проректорица за науку и истраживање на УЦГ све до избора директора.

Она је, како је саопштено, именована на предлог Божовића, а на основу одлуке УО УЦГ.

На данашњој сједници УО УЦГ констатована је и оставка Милице Кадовић на мјесто члана УО УЦГ и верификација мандата новом члану УО Филипу Ивановићу у својству представника оснивача Владе.

Поред кадровских питања, како се наводи, на дневном реду сједнице данас су разматрана и питања редовног пословања УЦГ - студентска, имовинска и финансијска питања.

“Између осталог, одлуком УО УЦГ Филолошки факултет је овлашћен за издавање потврда о нивоу знања страних језика на основу положених испита”, каже се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:22