ЈЕДНА ОД ”СПОРНИХ” ФОТОГРАФИЈА / - ФОТО: Приватна архива
23/06/2021 u 18:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Избрисан из ђачког споменара због слике са митрополитом Амфилохиjем

Како сазнаје портал Дан родитељи дјечака у разговору са Управом школе нису пристали на селективно брисање фотографија нити било какву другу измјену

Ученик ОШ Његош са Цетиња П.Б уклоњен jе са Фејсбук профила школе из рубрике "Представљамо наjбоље", само зато што jе желио да буде обjављена фотографиjа на коjоj jе са покоjним митролополитом Амфилохиjем. Како сазнаје портал Дан родитељи дјечака у разговору са Управом школе нису пристали на селективно брисање фотографија нити било какву другу измјену.

За потребе званичне школске фејсбук странице, тачније њене рубрике “Представљамо најбоље”, на захтјев школе, дјечак  П.Б. је послао неколико фотографија које су њему важне, као што су, уосталом, урадила и друга дјеца, што се може видјети и на страници. Будући да је дјечак до сада био успјешан акордеониста, он је послао једну фотографију са концерта и једну са својом дугогодишњом наставницом хармонике. Он је изабрао је још двије фотографије које су из једног другог аспекта његовог живота – из Цркве, будући да нека од својих најранијих сјећања веже управо за богослужења у Цетињском манастиру, а међу њима су му најдража она на којима је прислуживао на службама које је служио митрополит Амфилохије – казали су родитељи дјечака Оливера и Игор Балабан који су се прије пар дана обратили порталу Дана.

Овим поводом за црногорске медије се огласила и директорица школе која је казала и да:

ОШ Његош “, Цетиње на својој Фјесбук страници годинама уназад промовише најбоље ђаке, добитнике Дипломе Луча и објаснила да се Управа школе никада није мијешала у избор послатих фотографија, па није жељела ни сада да се мијеша у избор фотографија које су ученици сами одабрали да представе себе и своје успјехе.

Она је казала и да су сва  дјеца у својим представљањима осим школских, приказали и своје ваншколске активности.

Кнежевић је тада истакла да је управи школе интерес дјетета увијек на првом мјесту, као и уважавање права дјетета на сопствени избор, у случају да не нарушава права других.

Подсјећамо, да су родитељи за портал Дан казали да се не ради, ни о каквом узнемиравању грађана, ученика и њихових родитеља, како су пренијели неки медији, већ о покушају мале групе острашћених појединаца да, по сопственом нахођењу и увјерењима, одређују шта је примјерено, а шта није. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:53