/ - ФОТО: UNSPLASH
02/08/2021 u 14:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Издато 48 прекршаjних налога због непоштовања мjера

Наjвећи броj утврђених неправилности се односио на неношење заштитне маске запослених и корисника услуга у обjекту

Инспекциjе Управе за инспекциjске послове прошле недjеље су извршиле укупно 1.655 инспекциjских прегледа и утврдиле 51 неправилност, од чега су наjвише неправилности утврдиле Туристичка и Тржишна инспекциjа, док jе Здравствено-санитарна инспекциjа утврдила jедан случаj непоштовања рjешења о самоизолациjи.

– За почињене прекршаjе, инспектори су издали 48 прекршаjних налога у укупном износу од 31.200€ и подниjели шест захтjева за покретање прекршаjног поступка подручним судовима за прекршаjе (коjима се од судова захтиjева изрицање виших казни од оних прописаних коjе се могу изрећи на лицу мjеста) – саопштено jе из Управе за инспекциjске послове.

Наjвећи броj утврђених неправилности се односио на неношење заштитне маске запослених и корисника услуга у обjекту, и њих jе наjвише било у Бару, Улцињу и Будви.

– Здравствено-санитарна инспекциjа, поред редовних инспекциjских прегледа, дониjела jе и 1.055 рjешења о смjештаjу у самоизолациjи и то: седам на граничним прелазима, 738 рjешења за оболjеле и 310 рjешења за њихове контакте – пише у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:31