Sa sastanka / - FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
30/08/2023 u 16:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izvršiti neophodnu komunikaciju kako bi svaki učenik sa teritorije Glavnog grada imao besplatan prevoz

Prema Odluci Glavnog grada korisnici prava na besplatan prevoz su učenici osnovnih i srednjih škola koji imaju prebivalište, odnosno odobren stalni boravak na teritoriji Glavnog grada Podgorice, a koriste linijski prevoz putnika

Predstavnici Ministarstva prosvjete i Glavnog grada Podgorice, danas su u prostorijama Ministarstva prosvjete održali sastanak povodom Odluke Glavnog grada da svi učenici sa teritorije Podgorice ove školske godine imaju besplatan prevoz.

- Sastanku su u ime Ministarstva prosvjete prisustvovali Goran Radević, direktor Direktorata za visoko obrazovanje, zadužen za učenički standard, Slobodan Savović, direktor Direktorata za srednje obrazovanje i Tatjana Ilić, savjetnica u Direkciji za učenički i studentski standard, dok su Glavni grad predstavljali sekretar Sekretarijata za saobraćaj Ninoslav Kaluđerović sa saradnicima i Radoš Zečević, direktor preduzeća Putevi d.o.o. - saopšteno je iz Ministartsva prosvjete.

Prema Odluci Glavnog grada korisnici prava na besplatan prevoz su učenici osnovnih i srednjih škola koji imaju prebivalište, odnosno odobren stalni boravak na teritoriji Glavnog grada Podgorice, a koriste linijski prevoz putnika.

- Dogovoreno je da se tokom septembra izvršiti neophodna komunikacija između obrazovnih ustanova i Glavnog grada, te da će se taj period iskoristiti za pravljenje đačkih kartica kako bi svaki učenik sa teritorije Glavnog grada imao besplatan prevoz do škole - navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, ističu, bilo riječi i o međugradskom prevozu, posebno zbog činjenice da veliki broj učenika sa teritorije Glavnog grada putuje u susjedne opštine Golubovci, Danilovgrad i Tuzi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. decembar 2023 23:12