SA SASTANKA / - FOTO: MPŠV
23/02/2024 u 09:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jačanje saradnje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa lokalnim samoupravama

Sastanak se smatra inicijalnim korakom ka uspostavljanju buduće i kontinuirane saradnje između lokalnih samouprava i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, načelnik Direkcije za stočarstvo Ranko Bogavac, državni sekretari Krsto RađenovićAndrija DelićSalih Đonbaljaj i savjetnica za maslinarstvo Dubravka Radulović, sastali su se sa 25 predstavnika lokalnih samouprava iz 15 opština. Sastanak je imao za cilj poboljšanje saradnje između Ministarstva i lokalnih samouprava, saopšteno je iz tog resora.

Predstavnici Ministarstva informisali su predstavnike lokalnih samouprava o trenutnim i budućim aktivnostima Ministarstva, ističući potrebu za aktivnijim uključivanjem poljoprivrednih savjetnika u opštinama u implementaciji mjera agrarne politike.

- Predstavnici lokalnih samouprava su pružili kratak pregled opštinskih agrobudžeta i razgovarali o modelima razmjene podataka između Ministarstva i lokalnih samouprava. Poseban naglasak stavljen je na poboljšanje elektronske povezanosti između Ministarstva i lokalnih samouprava kako bi se bolje informisali poljoprivrednici o mjerama agrobudžeta i Javnim pozivim - dodaje se u saopštenju.

Kako navode, jedna od tema bila je ucrtavanje površina radi ostvarivanja prava na premiju za livade i pašnjake. Takođe, razgovarano je i o problemima koji se tiču izdavanja Urbanističko tehničkih uslova a u vezi sa mjerom IPARD 7 (Diverzifikacija gazdinstva i razvoj poslovanja).

Ministarstvo je pozvalo lokalne samouprave da češće i u većem obimu iznose svoje inicijative u kreiranju agrobudžetskih mjera i drugih aktivnosti Ministarstva.

Sastanak se smatra inicijalnim korakom ka uspostavljanju buduće i kontinuirane saradnje između lokalnih samouprava i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:31