don meken i jakšić stojanović / - FOTO: MPNI
04/12/2023 u 14:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jakšić-Stojanović sa Don Meken: Obrazovanje da bude nosilac ključnih promjena i napretka

Ministarka je naglasila posvećenost ove Vlade obrazovnom sistemu, kao i da će njen resor svoj fokus usmjeriti na dalje jačanje tog sistema

Crna Gora i Velika Britanija spremne su za dalju saradnju, a sve sa ciljem izgradnje društva u kome će obrazovanje biti nosilac ključnih promjena i napretka, saopšteno je nakon sastanka ministarke prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić-Stojanović i britanske ambasadorke Don Meken.

- Tokom razgovora, posebna pažnja je posvećena dugogodišnjoj pozitivnoj saradnji između dvije države u oblasti prosvjete i nauke, kao i projektu „Škole za 21. vijek”, koji je sprovodio Britanski savjet, a finansirala Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, i time djeci širom Crne Gore dala priliku da budu dio evropskog obrazovnog prostora, ali i nastavnom kadru da usavrši svoja znanja. Sprovođenje ovakvih projekata imaće punu posvećenost i podršku Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija- navodi se u saopštenju.

Ministarka je naglasila posvećenost ove Vlade obrazovnom sistemu, kao i da će njen resor svoj fokus usmjeriti na dalje jačanje obrazovnog sistema, kao i njegovu reformu na svim nivoima, sa posebnim akcentom na uspostavljanje dualnog obrazovanja na našem i engleskom jeziku.

- Ambasadorka Don Meken je podsjetila da je Britanski savjet sproveo trogodišnji program podrške razvoju kapaciteta škola u zemljama Zapadnog Balkana. Tim programom su škole svojim učenicima omogućile da steknu vještine kritičkog mišljenja, koje su od suštinskog značaja za generacije 21. vijeka- zaključuju se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 06:51