Jakišić-Stojanović sa nastavnicima koji će boraviti u studijskoj posjeti Kini / - MPNI
19/04/2024 u 11:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jakšić-Stojanović ugostila nastavnike koji će boraviti u studijskoj posjeti Kini

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović, zajedno sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori Fan Kunom, ugostila je predstavnike delegacije koja će u okviru studijske posjete boraviti u NR Kini, od 7. do 16. maja.

- Delegacija će posjetiti Peking, Šangaj i Hangzhou, gdje će imaće priliku da se upozna sa radom kineskih obrazovnih ustanova, posjeti kulturne znamenitosti i uspješne kompanije, saopšteno je iz MPNI.

Delegacija je sastavljena od predstavnika obrazovnih institucija, te će osim državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, Dragana Bojovića i sekretara Ministarstva, Marka Šljukića, delegaciju činiti i osam nastavnika crnogorskih osnovnih i srednjih škola: Olivija Drinčić, OŠ "Štampar Makarije", Podgorica; Vesna Knežević, OŠ "Njegoš", Cetinje; Miroslav llić, Umjetnička škola za muziku i balet "Vasa Pavić", Podgorica; Nikola Bućković, Gimnazija "Slobodan Škerović", Podgorica; Petar Špadijer, Gimnazija Cetinje; Maja Kalezić, Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje "1. jun"; Mirka Popadić i Nataša Cmiljanić, Gimnazija "Tanasije Pejatović", Pijevija.

image

Jakišić-Stojanović sa nastavnicima koji će boraviti u studijskoj posjeti Kini

- MPNI

Jakšić-Stojanović je kazala da je ovo jedinstvena prilika da naši nastavnici upoznaju obrazovni sistem i kulturu NR Kine, kao i da će Ministarstvo nastaviti da podstiče i motiviše prosvjetne radnike, te da je ovo samo prva u nizu planiranih aktivnosti.

Fan Kun je poručio je da dvije države povezuje odlična saradnja u oblasti obrazovanja i da će ovo biti sjajna prilika za razmjenu iskustava na ovom polju.

MPNI: Formiraćemo međuresorski tim za provjeru inostranih diploma

Nastavnici su zahvalili na ukazanoj prilici i izrazili uvjerenje da će dobre prakse iz kineskog sistema obrazovanja i iskustvo stečeno  u toku studijskog boravka moći da primijene u svom radu i na taj način doprinesu poboljšanju kvaliteta obrazovanja u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 18:32