Obzovica, hitna / - OBZOVICA, HITNA
20/09/2023 u 16:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jedan pacijent životno ugrožen, amputirana mu noga

Teške tjelesne povrede zadobili su L.B. (29) iz Ukrajine, S.K. (20) iz Podgorice, N.O. (25) iz Tivta i L.D.K. (72) i oni su smješteni na ortopedskom odeljenju, dok je N.F. (72) iz Budve zadržana na grudnoj hirurgiji

Jedan pacijent iz jučerašnje nesreće na Obzovici smješten je na odjeljenje intenzivne njege, jutros je bio stabilno, ali je i dalje u životnoj opasnosti. Njemu je, nažalost, amputirana noga, kazao je za RTCG direktor medicinskog centra KCCG Zoran Terzić.

“U KCCG primljeno je 10 pacijenata iz udesa. Pet je smješteno u Kliniku za ortopediju, dvoje u centru za plastičnu hirurgiju, jedna osoba na odjeljenje intenzivne njege i po jedna na klinici za neurohirurgiju i centar za grudnu hirurgiju”, rekao je Terzić.

Cetinjski list piše da su teške tjelesne povrede zadobili su L.B. (29) iz Ukrajine, S.K. (20) iz Podgorice, N.O. (25) iz Tivta i L.D.K. (72) i oni su smješteni na ortopedskom odeljenju, dok je N.F. (72) iz Budve zadržana na grudnoj hirurgiji.

TRAGEDIJA NA OBZOVICI: Tužilaštvo saslušalo neke od putnika iz autobusa

A.S. (33) iz Ukrajine je zadobio teške tjelesne povrede i on je smješten na intenzivnom odjeljenju, dok je J.T.K. (64) iz Velike Britanije, koja je takođe zadobila teške tjelesne povrede, smještena na konorarnom odjeljenju u Kliničkom centru Crne Gore.

(VIDEO/FOTO) Težak udeskod Obzovice: Autobus sletio u provaliju, dvije osobe stradale, 22 povrijeđene

Lake tjelesne povrede zadobili su A.Č. (22) iz Budve, T.R. (22) iz Srbije, V.B. (48) iz Rusije, D.J.T. (19) iz Poljske, J.L. (19) iz Poljske, I.F. (40) iz Budve, S.K. (42) iz Bosne i Hercegovine, M.J. (68) iz Ukrajine, Y.O. (22) iz Ukrajine, A.M. (19) sa Cetinja, K.T. (38) iz Japana, M.L. (25) iz Engleske, E.L.K. (73) iz Švedske, G.T. (65) iz Švedske, N.M. (42) iz Podgorice i S.V. (24) iz Nikšića.

Tri putnika nijesu zadobila povrede.

Do saobraćajne nezgode je najvjerovatnije došlo na način što je vozač, krećući se pomenutim autobusom iz pravca Cetinja u pravcu Budve, te dolaskom na kritično mjesto, iz za sada nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad autobusom i probijajući zaštitnu ogradu, sletio u provaliju dubine oko 20 metara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. decembar 2023 15:57