/ - FOTO: VSCG
19/12/2023 u 11:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jedanaesti kontingent VCG preuzeo dužnost u Letoniji

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, na ispraćaju kontingenta u Letoniju pohvalio je njihovu predanost tokom priprema za misiju

Jedanaesti kontingent Vojske Crne Gore preuzeo je dužnost od svojih prethodnika u NATO aktivnosti “Istureno pojačano prisustvo” (Enhanced Forward Presence-eFP) u Letoniji.

Oni će zadatke izvršavati u sklopu multinacionalne borbene grupe, čiji je cilj jačanje bezbjednosti istočnih granica Alijanse.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, na ispraćaju kontingenta u Letoniju pohvalio je njihovu predanost tokom priprema za misiju, istakavši da oni i njihove porodice imaju punu podršku VCG tokom polugodišnjeg angažovanja.

- Budite dostojni predstavnici Vojske i ponosni što u ime Crne Gore doprinosite zajedničkim naporima u očuvanju mira i stabilnosti Alijanse- istakao je general.

On je kazao da kroz učešće u eFP naša zemlja potvrđuje svoju odgovornost kao saveznik i spremnost da djeluje u skladu sa NATO politikama, po najvišim standardima.

- Komandantica jedanaestog kontingenta, poručnica Jelena Pašić, naglasila je da joj je čast da bude na čelu odabranog tima VCG u tako važnoj aktivnosti, istakavši da ne sumnja da će oni sve zadatke izvršiti rame uz rame sa kolegama iz savezničkih zemalja- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:33