Улцињ - високе цијене / - Т. О
27/07/2021 u 15:44 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Једна партија га именовала у Борд улцињског Водовода, друга за директора Основне школе, а све за 30 дана

- Не ради се о именовањима на руководећим позицијама у школама без обзира на политичку или националну припадност, већ се ради о нечасној политичкој трговини оних који су се наводно борили против овакве праксе - кажу у Форци

Нова демократска снага Форца се придружује, како каже, огорченим грађанима и родитељима са новим именовањима у образовном систему у општини у Улцињ, иако поједина рјешења су чак и смијешна.

image

Рјешење СО Улцињ

- Форца

- Наиме, у једној основној школи мијења се доктор наука са доказаним квалитетом у управљању школом. У другој се мијења директор са несумњивим људским и професионалним особинама, док у трећој школи именовано је лице које је 2. Јуна 2021. године, Рјешењем СО Улцињу бр. 02-016/21-167-6 (“Сл. лист Црне Горе - Општински прописи, бр. 18/2021) именован као члан Борда директора у улцињском водоводу  као кадар друге партије у новој већини коју чине ДПС и њени традиционални партнери: ПД, ДУА, ДСЦГ, СД и БС. Да не буде забуне: не ради се о именовањима на руководећим позицијама у школама без обзира на политичку или националну припадност, већ се ради о нечасној политичкој трговини оних који су се наводно борили против овакве праксе - истиче се у саопштењу Форце.

Ова партија истиче да је овим именовањима, а поготову именовањем у Основној школи „Маршал Тито”  Министарство преиначило вољу наставног кадра, вољу родитеља, вољу самог школског одбора, и ушла у зону у којој се ниподоштава струка, звања и минули рад у највећој двојезичној школи у држави, која док је на челу био Арбен Луњи, доктор рачунарских наука, добила више признања у региону за квалитет.

- Сада се не зна тачно да ли против министарке и професије раде њени савјетници или пак други шаптачи и налогодавци који сумњају у ове прве. Било како било, тренд и посљедице су јасне: овим именовањима се врши политизација у управама школа у овој општини и руши квалитет наставе и ставља до знања јавности да је политичка трговина почела и да је она легална - саопштила је Форца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:21