Горан Јеврић / -фото: ДОО Регионални водовод Црногорско приморје
02/07/2021 u 20:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jеврић: Документациjа потврђуjе моj савjестан и домаћински рад

Како jе казао сjедница Одбора директора ниjе одржана у просториjама Регионалног водовода, а о смjени jе сазнао из медиjа

Можемо причати о политичким разликама, личним нетрпељивостима, али обимна документациона основа Регионалног водовода управо потврђуjе изузетно професионалан, савjестан и више него домаћински однос Друштва у цjелини, па и мене као извршног директора Регионалног водовода, и не само на пољу заштите изворишта Боље сестре од нелегалне експлоатациjе пиjеска и шљунка, наводи се у реаговању досадашњег директора Регионалног водовода Горана Jеврића, на наводе у медиjима о разлозима за његову смjену коjи су изниjети на сjедници Одбора директора.

Како jе казао сjедница Одбора директора ниjе одржана у просториjама Регионалног водовода, а о смjени jе сазнао из медиjа.

 – На проблем са извориштем Боље сестре Регионални водовод jе први реаговао jош 2010. године, са изражениjим интензитетом од доласка менаџмента коjи персонализуjем, кроз чак преко 250 различитих званичних дописа, приjава, анализа и упозорења надлежним институциjама, да сходно своjим прецизним овлашћењима и законом дефинисаним обавезама реагуjу и сприjече даљу девастациjу изворишта Боље сестре. О личноj компетентности наjбоље говоре резултати Регионалног водовода од 2013. године, као и добиjене награде, а посебно истичем подршку међународних институциjа коjе не би сарађивале са Регионалним водоводом, да приjе тога ниjе високо оциjењена компетентност одговорних поjединаца у друштву, па и моjа – наводи се у реаговању. 

Регионални водовод jе, како додаjе, компаниjа коjа у цjелости поштуjе све законе Црне Горе и међународне рачуноводствене стандарде, што од 2013. године потврђуjу надлежне државне институциjе, као и глобално признате ревизорске куће.

– О неодрживости навода о 'несавjесном поступању' наjбоље говори и чињеница да jе Регионални водовод 2017. године, уз подршку ЕБРД и предприступних фондова ЕУ, покренуо истраживања пада издашности изворишта уз улагања око 500.000 еура, иако су та истраживања законом jасно прецизирана обавеза других државних органа. Регионални водовод jе за вриjеме мог мадата, повећао приходе на годишњем нивоу за око 110%, повећао степен искоришћености капацитета за око 100%, креирао визиjу развоjа за период 2020-2030.године. Током 2020. године, коjа jе била изложена глобалним проблемима због пандемиjе вируса Цовид-19, финансиjски губитак од 198.847 еура се сматра штавише успjешним резултатом, када се има у виду да су друге компаниjе имале вишемилионске губитке. Управљање друштвом без иjедног еура дуга према Држави, запосленима, пословним партнерима, уз плаћених 28 милиона еура кредита уложених у изградњу система, започет нови циклус развоjа компаниjе кроз проjекте вриjедне 24 милиона еура, као и мноштво других параметара, тешко да може бити оциjењено 'несавjесним' радом. Туристичка сезона 2021. године ниjе угрожена, измjерени прелив изворишта на дан 28.jун 2021.године износи 1.040 л/с уз мjерљиво већу апсолутну издашност извора. Због jавности, на данашњи дан испоручуjемо 20% веће количине воде у односу на 2020.годину и чак 1% више од рекордне 2019.године. Не палите пожар, да би гасили ватру – истиче Jеврић.

Реваншизам због политичких разлика jе jедно, али, како наглашава, покушаj креирања тзв. одговорности без утемељења у документационоj основи jе jалов, политикантски и краткорочан посао.

– Корисно jе у овим политички и климатски врелим данима бити дио рjешења, а не стварати проблеме тамо гдjе их нема, из политичких или било коjих других разлога. На краjу, можемо рећи доста тога, стварати буку, дjеловати мање или више увjерљиво, али без конретних и мjерљивих резултата све то jе 'залудна работа', jер дjела ипак остаjу иза нас, суде о нама и говоре више од свих изговорених риjечи – поручио jе Jеврић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:11