Јеврић (Фото: ТВЦГ)
02/07/2021 u 14:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јеврић смијењен, нанио штету већу од 190.000 еура

На његово мјесто именован је Јосип Ђурашковић докторант на Европском универзитету у Београду

Одбор директора Регионалног водовода Црногорско приморје разријешио је на данашњој сједници извршног директора Горана Јеврића, јер није предузео потребне мјере и радње због смањење издашности изворишта Боље сестре и тиме угрозио снабдијевање водом приморја, а и нанио штету предузећу од преко 190.000 еура за 2020. годину, јавља РТЦГ,  Портал РТЦГ.

На његово мјесто именован је Јосип Ђурашковић докторант на Европском универзитету у Београду.

Како се наводи у саопштењу предсједника Одбора директора Зорана Лакушића, Јеврић је разријешен због тога што је прекршио извршавање послова и задатака из надлежности предвиђених чланом 19 и 21 Статута Друштва, и несавјесним и неправилним радом нанио штету Друштву, тако што није предузимао мјере и радње на основу анализе доступних података.

-Јеврић није предузео ништа иако је знао да је издашност изворишта Боље сестре из којег се снабдијевају водом шест приморских општина за деценију и по смањена за више од 80 одсто. Није предузимао активности у складу са надлежностима на основу податка о смањењу издашности испод пројектованог капацитета водовода и да то стање представља озбиљну опасност, те да би у туристичкој сезони приморје могло бити без довољно количине воде. Није адекватно реаговао на драстичан тренд пада издашности водоизворишта Боље сестре. Није у потпуности реализовао планиране финансијске обавезе чиме је остварио губитак у износу од 198.847 еура за 2020. годину- наводи се у саопштењу.

За извршног директора, Одбор директора именовао је Јосипа Ђурашковића, докторанта на Европском Универзитету У Београду. Основне и мастер студије завршио је на Универзитету у Београду и стекао звање дипломираног економисте и мастер менаџера.

-У својој дугодишњој каријери најдуже је обављао посао као извршни директор Планике Монтенегро д.о.о. Подгорица. Обављао је послове руководиоца службе унутрашње ревизије, као и помоћника извршног директора у Водовод и канализацију д.о.о. Будва. На Универзитету Медитеран је био ангажован као експерт из праксе на предметима Стратешки менаџмент и лидерство. Учесник је великог броја научних и стручних конференција, а издао је и више научних радова у међународним часописима из области економије и менаџмента-наводе у саопштењу Одбора, кратку биографију Ђурашковића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:56